Tayvanlılar Türkiye’de 100 milyon dolarlık çelik yatırımı yapacak

Tayvanlılar Türkiye’de 100 milyon dolarlık çelik yatırımı yapacak

Tayvan Dış Ticareti Geliştirme Konseyi Başkanı Walter Yeh, "Tayvan'ın en büyük çelik üreticileri arasında yer alan bir firmamız, Kocaeli'de 100 milyon dolarlık (576 milyon TL) bir çelik fabrikası yatırımına başlıyor." dedi.

Tayvanlılar Türkiye’de 100 milyon dolarlık çelik yatırımı yapacak
16px
24px
13.11.2019 13:45
ABONE OLgoogle

Tayvan Dış Ticareti Geliştirme Konseyi Başkanı Walter Yeh, Taiwan Cement Company tarafından OYAK Çimento AŞ’nin hisselerinin yüzde 40’ının 640 milyon dolara satın aldığını söyledi.

Yeh, iki ülke ticaret hacmini 2 milyar dolar seviyesine çıkarmayı hedeflediklerini dile getirerek şöyle devam etti:

“Tayvan’ın Türkiye’deki yatırımları artıyor. Tayvan’ın en büyük çelik üreticileri arasında yer alan bir firmamız, Kocaeli’de 100 milyon dolarlık bir çelik yatırımına başlıyor. Yatırımla ilgili süreçler yürütülüyor şu anda. Bu da iki ülke arasında daha fazla etkileşim olduğu anlamına geliyor. Türkiye, Tayvan için çok önemli bir ülke çünkü birçok firmamız Türkiye’yi bir operasyon merkezi olarak görüyor. Türkiye, Afrika, Orta Doğu ve Avrupa’ya erişim için bir merkez konumunda.”

 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde