Tayland Kralı'ndan koronavirüs önlemi: 20 kadınlı haremiyle kendini Alpler'deki otele kapattı

Tayland Kralı'ndan koronavirüs önlemi: 20 kadınlı haremiyle kendini Alpler'deki otele kapattı

Egzantrik hayatıyla tanınan Tayland Kralı Maha Vajiralongkorn, Almanya'da lüks bir otelin tamamını kapatıp 20 kadından oluşan bir harem ve hizmetçileriyle karantinaya girdi.

Tayland Kralı'ndan koronavirüs önlemi: 20 kadınlı haremiyle kendini Alpler'deki otele kapattı
16px
24px
30.03.2020 12:48
ABONE OLgoogle

Almanya'nın en çok satan gazetesi Bild'e göre, 67 yaşındaki Maha Vajiralongkorn, Alp Dağları'ndaki Garmisch-Partenkirchen beldesinde bulunan dört yıldızlı Grand Hotel Sonnenbichl'i kapattı. 

Resmi unvanıyla Kral X. Rama'ya otelde kalması için özel izin çıkarıldığı, ama maiyetinden 119 kişinin koronavirüs pozitif oldukları şüphesiyle Tayland'a geri gönderildiği belirtildi. 

30 milyar dolarlık kişisel servete sahip Tayland Kralı'nın zamanının çoğunu geçirdiği Almanya'da 12 milyon dolar değer biçilen bir evi bulunuyor.

Üç kez evlenen ve dördüncü evliliğini süren Maha Vajiralongkorn, eşinin katıldığı resmi törenle baş metres ilan etmesi gibi icraatlarıyla tanınıyor.

Bild'e göre, haremiyle birlikte çekileceği karantinaya dördüncü eşinin eşlik edip etmeyeceğinin netlik kazanmadı. 

Mayıs 2019'da kendisinin yaveri konumundaki Orgeneral Suthida Vajiralongkorn na Ayudhya ile evlenen Kral X. Rama, Suthida'yı Kraliçe ilan etmişti.

Temmuz 2019'da eşinin hazır bulunduğu törenle Tümgeneral Sineenat Wongvajirapakdi'yi resmi metresi ilan eden Vajiralongkorn, üç ay sonra, ekimde, Kraliçe'ye saygısızlık ve kendisine sadakatsizlik suçlamasıyla tüm unvanları geri almıştı.

Vajiralongkorn'un lüks bir mevkide kendini tecrit etmesinin haberlere yansımasını öfkeyle karşılayan on binlerce Taylandlı, ülkenin kralı koruyan yasalarını çiğnemeyi göze alarak internet üzerinden eleştirilerde bulundu.

Kanunlara göre, monarşiye hakaret eden ya da eleştirenler 15 yıla kadar hapis cezası alabiliyor.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde