Tayfun Bayazıt hangi şirkete başkan oldu?

Tayfun Bayazıt hangi şirkete başkan oldu?

Yapı Kredi Bankası Başkanlığı'ndan ani bir kararla istifa eden Tayfun Bayazıt yeniden bir şirkete başkan oldu

Tayfun Bayazıt hangi şirkete başkan oldu?
16px
24px
13.09.2012 11:57
ABONE OLgoogle

Türk finans piyasasının önde gelen isimlerinden Tayfun Bayazıt, Marsh & McLennan (MMC) Şirketler Grubunun Türkiye Yönetim Kurulu Başkanlığı'na atandı.

      Citibank'ta başladığı kariyerini, Yapı Kredi, Interbank, Banque de Commerce Et de Placements (İsviçre), Dışbank ve Fortis'te sürdüren Tayfun Bayazıt, 2007 yılında Yapı Kredi'ye Murahhas Üye ve Genel Müdür olarak geri döndü. Eşzamanlı olarak, Koç Holding Bankacılık ve Sigorta Grubu Başkanlığı'nı ve 2009 yılından itibaren Yapı Kredi Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini üstlenen Bayazıt, Ağustos 2011'de bu görevlerinden ayrılarak Bayazıt Danışmanlık Hizmetleri'ni kurdu.

      Halihazırda yerli ve yabancı şirketlere finansal danışmanlık veren, Doğan Holding, Migros ve TAV'da bağımsız yönetim kurulu üyesi olarak görev yapan Bayazıt, TÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapıyor. Bayazıt, ayrıca TEGV, TKYD gibi çeşitli sivil toplum kuruluşlarında da aktif görevler üstleniyor.

      Bayazıt, 10 Eylül itibariyle atandığı Marsh & McLennan Türkiye Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine ilişkin, şu değerlendirmelerde bulundu:

      ''Türkiye'de Marsh & McLennan olarak dünya lideri üç ayrı şirketle hizmet veriyoruz. Her biri finans sektöründe ve reel sektörde verdikleri ayrıcalıklı hizmetlerle adlarından başarıyla söz ettiriyorlar. Risk Yönetimi ve Sigorta Brokerliği konusunda hizmet veren Marsh, İnsan Kaynakları ve Yan Haklar Danışmanlığı alanında Mercer, Yönetim Danışmanlığı kulvarında ise Oliver Wyman var. Amacımız, bu üç farklı değerin sinerjisinden faydalanarak Türkiye'de her bir uzmanlık alanında etki yaratacak başarılı projelere imza atmak ve büyüme trendimizi sürdürmektir.''

 

MARSH & MCLENNAN Şirketler Grubu Hakkında

Marsh & McLennan Şirketler Grubu (NYSE: MMC) şirketlere risk, strateji ve insan kaynakları alanında danışmanlık ve çözüm sunan profesyonel hizmetler şirketler grubudur. Sigorta brokerliği ve risk yönetimi alanında dünya lideri Marsh; risk ve reasürans hizmetleri aracılık hizmetleri sunan Guy Carpenter, insan kaynakları ve ilgili alanlarda danışmanlık hizmeti alanında dünya lideri Mercer ve dünya lideri yönetim danışmanlığı şirketi Oliver Wyman grubun şirketleridir. Marsh & McLennan Şirketler Grubu 53,000’den fazla çalışanı ile 100’den fazla ülkede müşterilere hizmet sunmaktadır.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde