Tayfun Bayazıt: Parayı verdik, düdüğü çalacağız

Tayfun Bayazıt: Parayı verdik, düdüğü çalacağız

Marsh & McLennan (MMC) Şirketler Grubunun Türkiye Yönetim Kurulu Başkanlığı'na atanan Tayfun Bayazıt, inşaat yatırımı için ne dedi?

Tayfun Bayazıt: Parayı verdik, düdüğü çalacağız
16px
24px
14.09.2012 15:23
ABONE OLgoogle

Tayfun Bayazıt’ın geçen yıl haziran ayında Yapı Kredi yönetim kurulu başkanlığı ve Koç Holding Bankacılık ve Sigorta Grubu başkanlığı görevlerinden istifa etmesi sektör için sürpriz olmuştu.

Kendi işlerine yoğunlaşacağını açıklayan Bayazıt, dün sürpriz yaparak Marsh & McLennan (MMC) Şirketler Grubunun Türkiye Yönetim Kurulu Başkanlığı'na atanmıştı. 

Oysa Bayazıt, geçtiğimiz ay bankacı ve doktor arkadaşlarıyla ortak “Beşiktaş Gayrimenkul Geliştirme Sanayi ve Ticaret”i kurarak, 4.5 Milyon TL yatırımla lüks inşaat işine soyunmuştu.

Tayfun Bayazıt, “Beşiktaş’ta bir arsa aldık. Çok göz önü bir yerde değil. Burada gayrimenkul inşa edip satacağız. 4 - 5 arkadaş şahsi yatırımlarımızı değerlendirmek istedik. Bunu büyük bir iş olarak görmemek lazım. Asıl başlayacağım işlerin hazırlık süreci ise devam ediyor” demişti.

TÜSİAD YİK toplantısında karşılaştığımız Bayazıt'a,  Marsh & McLennan (MMC) Şirketler Grubunun başkanı olunca inşaat yatırımının devam edip etmediğini sorduk. Bayazıt, "O farklı bir iş devam ediyor. O işi ben yapmıyorum. Arkadaşlar yürütüyor. Ben sadece yatırımcıyım. Yani parayı veren. Bakalım parayı veren düdüğü çalacak mı?" diye konuştu.

Bayazıt'ın Marsh & McLennan (MMC) Şirketler Grubunun Türkiye Yönetim Kurulu Başkanlığı seçilmesine eski patronu Mustafa Koç'ta bizzat tebrik etti.

 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde