Tatlises'i kim vurdu?

Tatlises'i kim vurdu?

Gazeteci Savaş Ay, akşam sıralarında uzun namlulu silahla vurularak hastaneye kaldırılan İbrahim Tatlıses'in vurulma anını anlattı

Tatlises'i kim vurdu?
16px
24px
14.03.2011 06:43
ABONE OLgoogle

Ünlü türkücüyü ölümle yüz yüze getiren suikastin ardındaki sır perdesi aralanıyor

112 ambulansıyla sevk işlemi esnasında Tatlıses’in korumaları basın mensuplarına saldırdı. Olay yerinde inceleme yapan polis ekipleri ise kanalizasyonları bile arayarak çok sayıda boş kovan buldu. Uzun namlulu silahın ise Kalaşnikof olduğu tahmin ediliyor.

SALDIRININ KAYNAĞI KUZEY IRAK MI?

Saldırıda uzun namlulu silah kullanılması, olayın arkasında bölücü terör örgütü PKK’nın bulunduğu şüphelerini de doğurmuştu ama iddialara göre, suikastin ardında Tatlıses'in yollarını ayırdığı Kuzey Irak'taki ortakları var. Bu arada polisin yaptığı araştırmalar, MOBESE, plazanın ve bölgedeki işyerlerinin kameralarının kayıtlarının incelenmesi sonucu, Iraklı olduğu belirlenen 3 saldırganın peşine düştüğü öğrenildi.

Savaş Ay olay anını anlattı

İbrahim Tatlıses'in yayın ekibinden olaya tanık bir eleman dakika dakika bana anlattı. Dedi ki; "Kutsi ve Deniz Seki konuktu. Program bitiminde konuklardan önce İbrahim Bey ve Damla Hanım çıktı. Deniz Seki ve Kutsi içeride sohbet ediyordu. Haber geldi, 'İbrahim Bey vuruldu' diye. Şaka zannettik. Baktık ki güvenlikçi panik içinde hemen indik. Doğruymuş. Eyüp Abi (Tatlıses'in menajeri) ambulans çağırdı. 2 ayrı ambulans geldi. Bazı gazeteciler televizyoncular vardı. Görüntü alınmasın diye çevresini sardık. Damla (Buket Çakıcı) kendinde değildi. Her yer kan içinde kalmıştı. İbrahim Beyin bilinci açıktı. Kesik kesik ama düzgün şekilde 'Olur mu yaaa? Olur mu hiç?' diye art arda tekrarlıyordu. Başının yanından girip çıkmış mermi. İbrahim Bey, tomografide doktorun 'Elimi sık, ayağını tut' gibi sorularına tepki vermiş. Arabanın içinde vurmuşlar. Şoförü şans eseri isabet almamış. Zaten İbrahim Bey hissetmiş ve başını hemen yere eğmiş. Eğilmese çok daha fazla kurşun yiyecekmiş. Birinci ambulans İbrahim Bey'i diğeri Damla'yı aldı. Oğlu İdo'ya haber verdik. Derya Hanım'la birlikte kısa sürede ardımızdan geldiler. Hastaneye girince hemen acil müdahale yapıldı. Beyinde kanama var dediler. Sonrasında sedyeyle uzaklaştırdılar bizden..."

İbrahim Tatlıses'in felç olma durumu var! 

Mehmet Akbay, resmi olmayan ama yakın çevresindekilerden aldığı duyumlara göre Tatlıses'in 3. ameliyata alındığının hayati tehlikeyi atlattığını fakat sol tarafında felç olabilme tehlikesi bulunduğunu belirtti.

VURANLAR IRAKLI ÇIKTI

Akbay ayrıca saldırganların Irak'lı olduğunu iddia etti.

Sanat camiası Tatlıses için hastaneye koştu
 
Sanat camiası İbrahim Tatlıses'e yapılan saldırının ardından Tatlıses'in tedavi gördüğü hastaneye koştu. Büyük üzüntü yaşayan sanatçı dostları, Tatlıses için temennilerde bulundu.

Olayın ardından sanat dünyasından çok sayıda kişi hastaneye gelirken, Tatlıses'in eski eşi Derya Tuna, hastane önünde sinir krizleri geçirdi. Hastaneye gelenler arasında Mehmet Ali Erbil, Hakan Altun, Hüsnü Şenlendirici ve Ferhat Güzel de var.

Hastaneye gelenler arasında yer alan şair Ahmet Selçuk İlkan, ''Şifa bulacaktır, bu kadar seveni olduğu bir ülkede, bu güzel dualarla mutlaka güzel haberler alacağız umuduyla geldik'' dedi. Sanatçının arkadaşlarından Selami Şahin, yüreğine bir hançer saplandığını söyledi ve kendisine şifa dileklerinde bulundu.

Sanatçı Cengiz Kurtoğlu da, ''İnşallah iyi gidecek, dua ediyoruz başka bir bilgimiz yok'' dedi.
İbrahim Tatlıses'in yakın arkadaşlarından teknik direktör Fatih Terim de haberi alır almaz hastaneye geldi. Üzüntüsünü dile getiren Terim, ''Hanımefendiden, hem de İbrahim Bey'den güzel haberler bekliyoruz. Doktorlar da uğraşıyorlar. Herkes dua ediyor. İnşallah güzel haberi hep beraber paylaşırız'' temennilerinde bulundu.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde