Tatlıcı ailesi ‘Datlı Datlı’ özüne dönüyor

Tatlıcı ailesi ‘Datlı Datlı’ özüne dönüyor

Türkiye’nin en büyük gayrimenkul yatırımcılarından Diyarbakırlı Tatlıcı ailesi, kamuoyu önüne çok çıkmamasıyla tanınır.

Tatlıcı ailesi ‘Datlı Datlı’ özüne dönüyor
16px
24px
12.02.2011 07:12
ABONE OLgoogle

Aile son dönemde en çok Zincirlikuyu’daki Tat Towers’ın çevresinde şekillenen miras tartışmalarıyla gündeme geldi. Ancak aile içinde filizlenen yeni bir girişim de adından çok söz ettireceğe benziyor. Buna imza atmaya hazırlanan ise kardeşlerden Mustafa Tatlıcı’nın aynı ismi taşıyan oğlu Mustafa Tatlıcı.
Tatlıcı ailesinin en büyüğü Şehmuz Tatlıcı. Ortanca kardeş Salih Tatlıcı ise Karaköy’de bir tatlıcı dükkânıyla çıktığı yolda, 980 milyon liralık servetiyle Forbes Türkiye’nin en zenginler listesinde 27. sıraya kadar yükseldi. Ancak 2009 yılında vefat etti. Küçük kardeş Mustafa Tatlıcı ise ailenin Avrupalı yüzü olarak tanınıyor. Daha çok Londra’da yatırım yapıyor.

2 yıldır Türkiye’de

Ailenin tatlıcı geçmişine gönderme yapan girişime hazırlanan isim Mustafa Tatlıcı’nın yurtdışında yetişen oğlu Mustafa Tatlıcı. Ocak ayında “Datlı Datlı Tatlıcılık” adlı yeni bir şirket kuran Tatlıcı, “İstanbul Sapphire’de yer alacak bir proje üzerinde çalışıyoruz. Bu hem tatlıyla ilgili, hem de farklı. Çok özel bir proje olduğu için henüz ayrıntılarını açıklayamıyorum” diyor.

Uzun yıllar İngiltere ve Kanada’da eğitim gören Tatlıcı, ailenin yurtdışındaki inşaat projelerinde de aktif rol aldı. Yaklaşık 2 yıldır Türkiye’de olan Tatlıcı, yeni projeyi birkaç hafta içinde açıklamayı planladıklarını anlatıyor.

Tatlıcılığa yeni konsept

Sapphire, daha çok Kiler ailesinin adıyla anılsa da, Tatlıcı ailesi binanın arsasını, 2005’te Kiler grubuna kat karşılığı sattı. Binanın altında yapılan alışveriş merkezinde açılacak olan Datlı Datlı, hem tatlıya yeni bir konsept kazandıracak, hem de ailenin genç yüzünü ortaya çıkaracak. Bu nedenle merakla bekleniyor.

 Serkan Arman/Milliyet

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde