Tatilciler gidemeden döndüler

Tatilciler gidemeden döndüler

Bayram tatilini İstanbul dışında geçirmek isteyenler, trafik kâbusuyla yüz yüze geldi.

Tatilciler gidemeden döndüler
16px
24px
27.07.2014 00:52
ABONE OLgoogle
Gebze Feribot İskelesi’nin önünde üç kilometrelik kuyruk oluştu. Eski araçlar, yoğun hararet nedeniyle bozulup yolda kaldı. İzmit’e ulaşmayı başaran bazı sürücüler, daha fazla ilerleyemeyip İstanbul’a geri döndü

Bayram tatillerini İstanbul dışında geçirmek isteyenlerin önceki gün başlayan tatil yolculuğu trafiği kilitleme noktasına getirdi. Dün sabah saatlerinden itibaren büyük artış gözlenen TEM ile D-100’deki trafik sıkışıklığı öğle saatlerinde doruğa ulaşırken, Gebze Eskihisar’daki Feribot iskelesi önündeki kuyruk 3 kilometreyi buldu. TEM’in İzmit Gültepe’deki viyadük ve tünel geçişlerinde trafik adım adım ilerlerken, birçok sürücünün tatilden vazgeçip İstanbul’a dönmeye çalıştığı görüldü.

İZMİT YOLU KABUS OLDU

TEM’in Çamlıca gişelerinden İzmit yönüne doğru başlayan yoğun trafik yoğunluğu dün sabah yığılmalara neden oldu. Yalova- Bursa yönüne gidecek araçların büyük bir bölümü Gebze Bayramoğlu turknikelerinden Eskihisar Feribot iskelesi yoluna girerken, buradaki TEM bağlantısında yığılmalar başladı.

Yalova-Bursa yönüne gitmek isteyen ve İzmit Körfezi’ni dolaşmak istemeyen araç sürücülerinin tercih ettiği Gebze Eskihisar’daki Feribot iskelesinde bekleme ve kuyruklar öğlen saatlerinde tam anlamıyla kabusa döndü.

İDO FERİBOT SEVK ETTİ

Sabah saatlerinde 1 kilometre uzuklukta olan gişelerdeki kuyruk, öğle saatlerinde 5 kilometreyi buldu. Burada kuyruk daha da uzayıp D-100’e dayandı. Yalova Topçular’a 17 feribotla bekleme yapmaksınız sefer yapan İDO, kuyrukların uzaması, hemen yanındaki diğer şirketin de doldur-boşalt sistemiyle araç taşımasına rağmen aşırı yoğunluk nedeniyle kuyruklar eritilemeyince İstanbul’dan 4 feribotu daha bu hatta sevk etti.

BU YOLLARA DİKKAT

İstanbul’dan yola çıkan araç sürücülerinin TEM ve D-100 karayolunun Kocaeli geçişinde, en çok Dilovası Rampası, tüneller ve Hereke geçişinde çok dikkatli olmaları gerekiyor. TEM’den gelip Ankara yönüne gidecek araçların İzmit kent içine girmemeleri önerildi. 

Otobüs şarampole yuvarlandı: 54 yaralı

Muğla’nın Bodrum İlçesi’nden Ağrı’ya giden şehirlerarası otobüs, Kayseri’de şarampole devrildi. Kazada, altısı ağır, 54 kişi yaralandı. Kaza, Kayseri-Sivas karayolunda önceki gece meydana geldi. Ayhan Demirtaş yönetimindeki yolcu otobüsü, Sarımsaklı Mevkii’nde kontrolden çıktı. Yoldan çıkan ve yaklaşık 200 metre arazide ilerleyen otobüs, daha sonra bir evin bahçe duvarına çarpıp, devrildi. Kazada, 6’sı ağır, 54 kişi yaralandı. Polis ekipleri sürücü Demirtaş’ın bir anlık dalgınlığı sonucu otobüsün kontrolünü yitirdiğini söyledi. 
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde