Tatilbudur.com'u kaç milyona sattı?

Tatilbudur.com'u kaç milyona sattı?

‘Herkes için Tatil Budur!’ sloganıyla hizmet veren TatilBudur.com, Polonya merkezli halka açık girişim sermaye fonu MCI'e satıldı..

Tatilbudur.com'u kaç milyona sattı?
16px
24px
02.12.2015 07:38
ABONE OLgoogle
İş Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı A.Ş, Polonya merkezli halka açık girişim sermaye fonu MCI ve 37 Ventures ile yeni bir ortaklık dönemine giren TatilBudur, 57.5 Milyon TL'ye satıldı. Yüzde 80 hisse için MCI, 46 Milyon TL ödedi..

Yıllık ziyaretçi sayısı 20 milyonu bulan TatilBudur.com’un Genel Müdürü Bülent Kuş, son 5 yılda tatile gönderdikleri kişi sayısında her yıl yaklaşık % 65’lik bir büyüme yakaladıklarını açıkladı.  Bülent Kuş, yeni ortaklık yapısı ile 2016’daki hedeflerini ise şöyle özetledi: ‘2015 yılında satışlarımızın % 75’lik bölümünü online olarak gerçekleştirdik, 730 bin kişinin tatilini planladık. 2016 yılında ise % 40 oranında büyüyerek, online satış oranımızı da % 85’lere çıkarmayı öngörüyoruz.’

YATIRIMCILAR NE DEDİ?

TatilBudur ile 17’nci yatırımlarına imza attıklarını bildiren İş Girişim Sermayesi Kıdemli Yöneticisi ve TatilBudur Yönetim Kurulu Başkan Vekili Koray Doğançay, İş Girişim Sermayesi olarak amaçlarının ortak oldukları şirketlerin operasyonel performanslarını yukarı taşımak, rekabetçi duruşlarını güçlendirmek ve piyasa değerlerini artırmak olduğunu vurgulayarak, ‘Türk ekonomisinin itici gücü turizme uzun süreden beri ilgimiz vardı. Dünyada turizm seyahat planlama alanında online mecralara yönelim mega bir trend haline geldi ve bunun yansımaları ülkemizde de hissedilmeye başladı" dedi.

Konu ile ilgili bir değerlendirme yapan İş Girişim Sermayesi Direktörü Burak Bayhan, ‘TatilBudur.com platformunun toplamda 20 milyondan fazla ziyaret çektiğini belirterek önümüzdeki dönemde ürün portföyümüzü geliştirerek özellikle mobil uygulamalarla kurumsal mimarimizi online platforma özgü olarak dönüştürmeye devam etmeyi hedeflediklerini’ belirtti.

Yeni dönem ortaklığı ile ilgili olarak 37 Ventures kurucusu Barış Aksoy da uzun süredir Intel Capital'da değişik yatırımlarda beraber çalıştığı MCI yatırım fonu ile tekrar TatilBudur yatırımıyla bir araya gelmekten heyecanlı olduğunu belirterek şunları söyledi:

‘MCI Avrupa'da online sektörlerde faaliyet gösteren birçok şirkete yatırım yapıp ciddi başarılara imza atmış bir girişim fonu. Hem MCI hem de 37 Ventures olarak geleneksel şirketlerin online ve mobil satış kanallarının güçlendirilmesi ve bölgesel büyüme stratejileri çerçevesinde önemli tecrübeye sahibiz. Bu konularda TatilBudur'a büyük katkı sağlayacağımıza inanıyoruz.’

ÖZETLE YENİ ORTAKLIK YAPISI:

İş Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı A.Ş ile Polonyalı özel sermaye fonu MCI Private Ventures , 37 Ventures Türk turizm sektörünün önde gelen tatil portalı  TatilBudur’a ortak oldu.

Yeni yapılanmaya göre, TatilBudur’un yüzde 59,75’si MCI Private Ventures FIZ’e, yüzde 20’si İş Girişim Sermayesi’ne, yüzde 0,25’i Barış Aksoy’a geçerken, mevcut ortaklardan Bülent Kuş’un payı yüzde 20 olarak devam ediyor.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde