Taş Yapı'dan 100 Milyon Euro'luk çek

Taş Yapı'dan 100 Milyon Euro'luk çek

Taş Yapı patronu Turanlı, Ercan Havaalanı ihalesiyle ilgili ödemenin 100 Milyon Euro’luk çekini, Başbakan İrsen Küçük'e takdim etti.

Taş Yapı'dan 100 Milyon Euro'luk çek
16px
24px
28.12.2012 14:01
ABONE OLgoogle

Taş Yapı İnşaat Taahhüt Sanayi ve Ticaret AŞ. Başkanı Emrullah Turanlı, Ercan Havaalanı ihalesiyle ilgili ödemenin bir bölümü olan 100 Milyon Euro’luk çeki, Başbakan İrsen Küçük, Maliye Bakanı Ersin Tatar ve Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ersan Saner’e takdim etti.
 
Başbakan İrsen Küçük, Ercan Havaalanı ihalesini alan Taşyapı İnşaat Taahhüt Sanayi ve Ticaret AŞ. Başkanı Emrullah Turanlı, Terminal Yapı ve Ticaret LTD Şti. Başkanı Alp Delimollaoğlu ve Kaner Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Kaan Kaner’i kabul etti.
 
Başbakanlıkta saat 15.30’da gerçekleşen kabulde Maliye Bakanı Ersin Tatar ve Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ersan Saner de hazır bulundu.
 
KÜÇÜK: KKTC'YE HAYIRLI OLSUN
 
Başbakan Küçük, ihale ve sözleşme sürecinin çok başarılı geçtiğini  kaydederek ihalenin KKTC’ye hayırlı olmasını diledi.
 
Küçük, yüksek kapasiteli bir terminal ve dünya standartlarında bir  havaalanının dünyanın gözünde KKTC’yi yücelteceğini söyleyerek, Ercan’ın Kıbrıs Türküne layık bir havaalanı olacağını ifade etti.
 
İhalenin Taşyapı’ya bol kazançlı günler, KKTC’ye de bol turist sağlaması dileğini de belirten Küçük, ihale sürecinde görev alan bakan,  müsteşar ve bürokratlara teşekkür etti.
 
TURANLI: 225 MİLYON EURO DAHA ÖDEYECEĞİZ

Taşyapı İnşaat Taahhüt Sanayi ve Ticaret AŞ. Başkanı Emrullah Turanlı da ihale bedelinden 100 Milyon Euro’luk bir kısmını ödediklerini, ayrıca 225 Milyon Euro’nun da ödenmeye başlanacağını söyledi.
 
İhalenin sadece 300 küsur Euro’dan ibaret olmadığını da hatırlatan  Turanlı, önümüzdeki 25 yıl boyunca KKTC’ye 400 Milyon Euro paranın daha Taşyapı tarafından ödeneceğini açıkladı.
 
Grup olarak KKTC’deki diğer tüm özelleştirme ihalelerine de destek  vereceklerini söyleyen Turanlı, Ercan Havaalanı’nın uluslararası standartlarda ve Antalya Havaalanı gibi olmasını hedeflediklerini söyledi.
 
SANER: KKTC YÜKSELİŞİNİ SÜRDÜRECEK
 
Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ersan Saner de KKTC’nin en önemli  ihalelerinden biri olduğunu söylediği Ercan ihalesinin önümüzdeki 25 yılda bir benzerinin gelebileceğine inanmadığını söyledi.
 
Saner turistler için KKTC’nin vereceği ilk intibanın önemine işaret ederek, Kuzey Kıbrıs’ın eğitim, turizm ve bilişim sektörlerinin yükselişini sürdüreceğini söyledi.
 
Uluslararası düzeyde diğer havaalanlarıyla rekabet edebilecek bir havaalanı yapmak istediklerini söyleyen Saner, 19 aylık yoğun çalışmalar sonucunda 2 Ocak tarihinden itibaren şirketin projeyi devralacağını açıkladı.
 
TATAR: TAŞ YAPI'YI İNTERNETTEN ARAŞTIRDI
 
Maliye Bakanı Ersin Tatar da ihaleyi alan Taşyapı’nın ismini ve  yönetimini internetten araştırdığını ve daha önceki referanslarından etkilendiğini belirtti ve şirketi kutlayarak hayırlı olmasını diledi.
 
Ercan’ın KKTC’nin dünyaya açılan penceresi olduğunu ifade eden Tatar, “KKTC’nin artık bu pencereyi açıp uçuşa geçtiğini” söyledi.
 
Konuşmaların ardından Taşyapı İnşaat Taahhüt Sanayi ve Ticaret AŞ.  Başkanı Emrullah Turanlı Başbakan Küçük, Tatar ve Saner’e ilahe bedelinin ilk 100 Milyon Euro’luk bölümünün çekini takdim etti.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde