Tartışmalı gemiler Eskihisar'da

Tartışmalı gemiler Eskihisar'da

İDO’ya rakip olarak çıkan ve tartışmalara yol açan ’Negmar’ adlı firmanın feribotları iskeleye yanaştı

Tartışmalı gemiler Eskihisar'da
16px
24px
05.11.2012 06:39
ABONE OLgoogle

İSTANBUL’dan Yalova, Bursa ve Ege bölgesine gidip gelen araç sürücülerinin İzmit Körfezi’ni dolaşmaktan kurtaran Gebze Eskihisar ile Yalova Topçular arasındaki feribot hattında İDO’ya rakip olarak çıkan ve tartışmalara yol açan ’Negmar’ adlı firmanın feribotları iskeleye yanaştı. Şu ana kadar İDO ve Negmaar adlı firmadan bir açıklama gelmezken, feribotların seferlerine hünüz izin çıkmadığı, açıkta beklemeleri halinde bedel ödeneceği için buradaki iskeleye yanaştırıldıkları ileri sürüldü.

İDO’nun en fazla kar ettiği hat olarak bilinin Gebze Eskihisar ile Yalova Topçular arasında, tüm izinleri aldıklarını ileri süren ’Negmar’ adlı firmanın da geçen Kurban Bayramı arefesinde seferlere başlayacağı duyurulmuştu. Yönetim Kurulu Başkanlığını, aynı zamanda Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği Genel Müdürü olan Abdullah Kutlu’nun yaptığı Negmar şirketinden daha önce yapılan yazılı açıklamada, bu hatta Kurban Bayramı arefesinde seferlere başlanacağı duyurulunca büyük bir tartışma başlamıştı.

SALI GÜNÜ AÇIKLAMA YAPACAKLAR

Gerekli izinlerin verilmemesi üzerine Negmar firması bayram öncesinde seferlere başlayamadı. Ancak aldıkları 3 gemiyi bugün Eskihisar’da, İDO’ya ait iskele meydanının yanındaki küçük iskeleye yanaştırıldı. İDO yetkilileri, bu firmanın şu ana kadar gerekli izin almadığını belirterek seferlere başlamasının imkansız olduğunu tekrarlarken, Negmar firması yetkililerinin ise Salı günü açıklama yapacağı belirtildi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde