Tarım destek vurgunu

Tarım destek vurgunu

Tarım operasyonunda ikinci perde açıldı. 8 ilde eş zamanlı operasyon düzenleyen Gaziantep polisi, sahte evrakla devletten 30 milyon lira tarım destekleme primi alan çeteyi çökertti.

Tarım destek vurgunu
16px
24px
10.01.2012 08:42
ABONE OLgoogle

Tarım operasyonunda ikinci perde açıldı. 8 ilde eş zamanlı operasyon düzenleyen Gaziantep polisi, sahte evrakla devletten 30 milyon lira tarım destekleme primi alan çeteyi çökertti.

Polis, daha önce 12 ilde yaptığı bir operasyonda, tarım sektöründe yolsuzluk yaparak devleti dolandıran 62 kişiyi yakalamış, bunlardan 45’i çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Çetenin boş durmadığını tespit eden polis, 1 yıl süren teknik ve fiziki takimin ardında, tarım operasyonunun ikinci perdesi için düğmeye bastı. İslahiye Cumhuriyet Başsavcısı’nın talimatları doğrultusunda hareket eden ekipler, liderliğini Halil K’nin, yardımcılığını Ebru Ç’nin yaptığı suç örgütünün Gaziantep, Adana, Yozgat, Kahramanmaraş, Kayseri, Nevşehir, Hatay ve Şanlıurfa’da faliyet gösterdiğini belirledi.

37 kişi 60 paravan şirket kurmuş

 8 ilde eş zamanlı düzenlenen operasyonda, Halil K. ve Ebru Ç. ile Kahramanmaraş Gıda Tarım ve Hayvancılık  Müdürlüğünde görevli bir memur ile Hatay Ticaret Borsasından iki görevlinin de bulunduğu 37 kişi gözaltına alındı. Evlerinde çok sayıda sahte evrak ve resmi belge ele geçirilen zanlıların 60 paravan şirket kurduğu, sahte evrak tanzim ederek yaklaşık 30 milyon lira tarım destekleme primi alarak devleti zarara uğrattığı tespit edildi.

Zanlılardan Ebru Ç’nin bir yıl önce Batman’da sahte evrakla tarım destekleme primi alan suç örgütüne yönelik operasyonda tutuklandığı, bir süre cezaevinde kaldıktan sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığı ortaya çıktı. Örgüt üyelerinin çoğunun çeşitli suçlardan sabıkaları bulunduğu bildirildi. Gözaltına alınan zanlıların, yaklaşık bir yıl önce Gaziantep Emniyet Müdürlüğü ekiplerince İslahiye merkezli düzenlenen operasyonda sahte evrakla tarım destekleme primi alarak devleti dolandıran çetenin devamı olduğu açıklandı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde