Tarihi satın almada flaş detay

Tarihi satın almada flaş detay

​Yıldız Holding, United Biscuits satın alması ile ilgili detayları açıkladı.

Tarihi satın almada flaş detay
16px
24px
13.11.2014 09:40
ABONE OLgoogle
Yıldız Holding, United Biscuits satın alması ile ilgili detayları açıkladı. Holding CFO'su Cem Karakaş'ın verdiği bilgilere göre finansmanın yüzde 45'i yabancı bankalardan, yüzde 45'i yerli bankalardan yüzde 10'u ise özkaynaklardan gerçekleştirildi. Piyasa kaynaklarına göre satın alma işleminde bedel 3.3 milyar dolar oldu.

Yıldız Holding'in İngiltere merkezli atıştırmalık üreticisi United Biscuits'i satın alınması işleminin finansmanı ile ilgili CFO Cem Karakaş ve piyasa kaynakları bilgi verdi.

Reuters'in piyasa kaynaklarından aldığı bilgiye göre Yıldız Holding'in United Biscuits'i satın alma işleminde bedel 3.3 milyar dolar oldu, işlem 11 çarpanla gerçekleşti

Holding CFO'su Cem Karakaş ise Yıldız Holding'in finansmanın yüzde 45'ini HSBC öncülüğündeki yurtdışı bankalardan temin ettiğini belirtti. Karakaş "Özkaynakla finanse edeceğimizi belirttiğimiz yüzde 60'lık kısım için yurtiçi bankalardan büyük talep geldi, finansmanın yüzde 45'ini yurtiçi bankalardan temin ettik" dedi.

Kalan yüzde 10'luk kısmı özkaynakla karşıladıklarını belirten Karakaş "Yurtdışından temin ettiğimiz kredi sekiz yıla kadar vadeli; yurtiçi kredimiz daha kısa vadeli ama ileride yeniden finanse edebiliriz" diye konuştu. 
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde