Tarihi Terkos Pasajı KOTON'a yem oldu!

Tarihi Terkos Pasajı KOTON'a yem oldu!

İstanbul Beyoğlu’ndaki İstiklal Caddesi’nde ucuz giyim pasajı olarak bilinen Terkos Pasajı’nda bulunan dükkanların satıldığı ortaya çıktı.

Tarihi Terkos Pasajı KOTON'a yem oldu!
16px
24px
25.05.2017 13:07
ABONE OLgoogle

Son yıllarda İstiklal Caddesi’nde maddi sıkıntılardan dolayı başlayan yıkım devam ediyor. Terkos Çıkmazı’nda yıllardır yurttaşların ucuz giyim için uğrak noktası olan tarihi Terkos Pasajı’ndaki dükkanların, KOTON isimli büyük giyim firmasına satıldığı öğrenildi. Firma, yaklaşık 5 ay önce alınan karar için pasajda bulunan 7 dükkanın tek sahibiyle anlaştı.

50 BİN LİRA KARŞILIĞINDA BOŞALTMA

KOTON yetkililerinin, kiracılara, sözleşmeleri feshederek dükkanlarını boşaltmaları için 50’şer bin lira teklif ettiği öne sürüldü. Bazı kiracılar dükkanlarını boşaltmak istemese de, sözleşmelerini feshetti.

Bazıları ise satışı kabullenmeyerek 50 bin liralık teklifi reddetti. Ancak dükkan sahibinin firmaya satışı yapması nedeniyle, dükkanların mayıs sonuna kadar boşaltılması bekleniyor.

‘EKMEK TEKNEMİZ KAPANIYOR’

Aydınlık’a konuşan, ismini vermek istemeyen dükkan çalışanları mağduriyetlerini şöyle açıkladı: “Burada olan 7 dükkan satıldı ve yıkım olacak. Ancak buradaki yıkım sürecinde diğer dükkanlar ve tezgahlar da zarar görecek. Bize hiçbir bilgi verilmedi ve haftaya çıkacaksınız diyorlar. Ne yapacağımızı bilmiyoruz. Dört ay komple sokak kapanacak ve iş olmayacak.”

Bir diğer tezgah sahibi de “20 yıllık esnafım eşimle birlikte. Bir hafta sonra ne yapacağız bilmiyorum. Ekmek teknesi burası, satışlar kötü değildi. Hepimiz kiramızı çıkartıyorduk. Alıp pılıyı pırtıyı gideceğiz. Yapacak bir şey yok” dedi.

Aydınlık

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde