Tarihi Kuzguncuk Mahallesi kentsel dönüşüm alanı ilan edildi

Tarihi Kuzguncuk Mahallesi kentsel dönüşüm alanı ilan edildi

Tarihi Kuzguncuk Mahallesinin kentsel dönüşüm alanı ilan edildiği bildirildi. 89 bin metrekarelik Boğaziçi etkilenme alanında kalan parsellerdeki kentsel dönüşüm projesi ve uygulama çalışmaları, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülecek.

Tarihi Kuzguncuk Mahallesi kentsel dönüşüm alanı ilan edildi
16px
24px
16.07.2018 11:59
ABONE OLgoogle

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin 2016 yılında İstanbul Boğazı'nda yer alan Üsküdar'da bulunan 16 mahalle için aldığı kentsel dönüşüm kararı uygulama aşamasına geldi.

16 mahalleden biri olan Kuzguncuk Mahallesi, İBB tarafından “Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Proje Alanı” ilan edildi. Karar 13 Temmuz 2018 tarihli İBB Meclis oturumunda oyçokluğu ile alındı.

Sözcü'den Özlem Güvemli'nin haberine göre; konuya ilişkin hazırlanan raporda, 17 Kasım 2017 tarihli İBB Başkanlık onayı doğrultusunda Üsküdar Kuzguncuk Mahallesi'nin bir kısmında kentsel dönüşüm amaçlı plan, proje ve analiz çalışmaları yapıldığı belirtildi. Hüseyin Avni Paşa Korusu’nda Mehmet Cengiz talanı

Üzerindeki riskli yapılaşma nedeniyle güvenli ve yaşam kalitesi yüksek bir kentsel dokunun elde edilmesi, gayri yasal ve sağlıksız gelişmiş yerleşim alanlarının sağlıklı, yaşanabilir mekanlara dönüştürülmesi, yakın çevrede yaşayanların sosyal ve fiziki imkanlarının gelişmesi, eksikliği hissedilen kentsel donatı alanlarının sağlanması amacıyla İBB mülkiyeti ve hissesinde bulunan 89 bin metrekarelik alan ele alındı.

Söz konusu alanda bulunan güvensiz yapı stoku ve kentsel standartların yetersizliği nedeniyle Üsküdar ilçesinin olası deprem riskine karşı hazırlık hale getirilmesi sürecinde niteliksiz çevre yaşam alanlarının sağlıklı bir şekilde yeniden yaratılması amacıyla bu alanın “Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Proje Alanı” ilan edilmesi talep edildi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde