Tarihi Eminönü balıkçısında yaşanan vahşet! 20 kişi aileye saldırdı

Tarihi Eminönü balıkçısında yaşanan vahşet! 20 kişi aileye saldırdı

İstanbul’da bir vatandaş, Eminönü’nde balıkçı teknesi çalışanlarının kendisine ve kardeşlerine saldırdığını, polislerin olay sonrası vurdumduymaz davrandığını iddia etti. Emniyet ise açıklama yayınlayarak iddiayı yalanladı.

Tarihi Eminönü balıkçısında yaşanan vahşet! 20 kişi aileye saldırdı
16px
24px
08.08.2019 11:34
ABONE OLgoogle

Ekşi Sözlük’te yayınlanan ‘Tarihi Eminönü balıkçısında yaşanan vahşet’ başlıklı bir metinde, 4 Ağustos Pazar günü saat 17.00 sıralarında beş kişilik bir ailenin, teknedeki restorandan balık ekmek aldığı belirtildi.

Restorandaki garsonlardan bazılarının, aileden bir kadına birkaç defa çarpması üzerine tartışma çıktığı, çalışanın da hakaret ettiği belirtilen metinde, tartışmanın kavgaya döndüğü, gemide çalışanlar ve turşuculardan oluşan 20 kişilik bir grubun aileye saldırdığı kaydedildi.

Kavgada aileye karşı tekme ve yumruğun yanısıra kesici alet kullanıldığı, bazı kişilerin kafasından darbe aldığı, bir kişinin kafasına palayla darbe aldığı, saldırganların yerde kan birikince uzaklaştığı da aktarıldı.

‘Kamera bozuk dediler’ 

Metinde, polise yönelik bazı suçlamalar da yer aldı: “10 dakikalık yürüme mesafesindeki Sirkeci Karakolu’ndan en az 25 dakika sonra geldiler. 20 kişi tarafından saldırıya uğradığımızı ihbar etmemize rağmen sadece iki kişi gelmişlerdi. Hiçbir müdahalede bulunmadan olayla ilgili sorular sordular. Tutanak tuttuklarını ve karakolda ifade verdikten sonra şikayette bulunabileceğimizi belirttiler. Emniyet ekiplerinden yaklaşık 15 dakika sonra ambulans geldi. Ambulans geldiğinde emniyet ekipleri bir anda kayboldular. Hastanede üçümüz de darp raporu aldıktan sonra karakola ifade vermeye gittik. İşletmenin yetkilileri biz gittiğimizde ordaydı. Polis aracılığıyla özür dileyip uzlaşmak istediklerini söylediler, kabul etmeyip sürece devam etmek istediğimizde tutanağın tutulmadığını öğrendik. Tutanağın tutulmadığını duyan daha rütbeli olduğunu düşündüğümüz polis ‘Olay yerine kim gittiyse o uğraşsın’ diyip kapıyı çarparak odasına girdi. Bizimle hiçbir polis ilgilenmek istemiyordu.”

Metinde, karakolda saldırganların kesin olarak tespit edilmesini isteyen polisin “Uzlaşma olmazsa arbede çıkabilir” dediği iddia edilerek kameraların bozuk olduğunun söylendiği kaydedildi. Polisin, mağdurlardan belediye dahil alabildiği kamera kayıtlarını almasını istediği, eksik veya hatalı ifade tutanağı imzalatmaya çalıştığı da öne sürüldü.

‘Süreç başından beri mağdurla ilgilenmeyen ve başından savan’ polisin, aile büyüklerinin karakola giderek olaya müdahil olmalarıyla tavırlarının değiştiği savunuldu.

Metinde, aileden bir kişinin aldığı pala darbesi sonucu 20-25 dikiş olduğu bilgisi de verildi.

Emniyet: Beş dakika sonra olay yerindeydi 

İstanbul Emniyet Müdürlüğü de iddialara karşı bir açıklama yayınlayarak ilk ihbarın saat 16.54’te komuta merkezine ulaştığını, “Çalışanlar ağabeyime sopayla vurdular” şeklinde olduğunu, ihbarın kavga değil darba uğramış vatandaş olarak geldiğini aktardı.

?ref_src=twsrc%5Etfw">August 8, 2019

Bölge ekibinin olay yerine saat 16.57’de ulaştığı, ‘insan kalabalığından ve yürüme mesafesinden dolayı’ yaralı kişiyle ihbarı aldıktan beş-altı dakika sonra görüşebildiği belirtilen açıklamada şöyle dendi: “Ekip memurları yaralı şahısla mülaki olduklarında şahsın kafasından yaralandığını görmüş ve telsiz marifetiyle yaralı şahıs olduğunu 112 ekiplerinin acele etmesi konusunda uyarılmasını merkeze bildirmiştir. Yaralı şahsa olayı kimlerin yaptığı sorulduğunda yaralı şahıs, şu an yapanları gösteremeyeceğini, önce hastaneye gitmek istediğini belirtmiştir. Şahsın yanındaki aile bireylerine kimlerin yaptığı sorulmuş, onlar da şimdi söyleyemeyeceklerini, şahısların şu an orada olmadığını, daha sonra şikayetçi olacaklarını belirtmişlerdir. 112 ekiplerinin ivedi gelmesi için ekip memuru konu ile alakalı kendi cep telefonu ile 112’yi aramış, akabinde 112 ekipleri gelmiş ve şahsa ilk müdahaleyi yapıp Cerrahpaşa Hastanesi’ne götüreceklerini beyan etmişlerdir.

Diğer aile fertleri de kendi araçları ile gideceklerini, hastanedeki işlerinden sonra şikayetçi olacaklarını ifade etmiş, ekip memuru da bu konuda nasıl yol izlemeleri yönünde bilgi verdikten sonra devam eden bir konu olmadığını, şahısların daha sonra şikayetçi olmak istediklerini komuta merkezimize bildirdikten sonra olay yerinden ayrılmıştır.”

Açıklamaya göre olaydan sonra sekiz kişi gözaltına alındı, bu kişiler de savcılık talimatıyla ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakıldı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde