Tapusu Yasin El Kadı'ya mı geçti

Tapusu Yasin El Kadı'ya mı geçti

CHP, işadamı Yasin El Kadı’nın çektirdiği fotoğrafları göstererek, İBB Başkanı Kadir Topbaş’a, Etiler Polis Meslek Yüksekokulu’nun bulunduğu arazinin tapusunun, Yasin El Kadı'ya geçip geçmediğini sordu

Tapusu Yasin El Kadı'ya mı geçti
16px
24px
17.10.2014 14:57
ABONE OLgoogle
CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yakınlığı ile bilenen Suudi vatandaşı, işadamı Yasin El Kadı’nın çektirdiği fotoğrafları göstererek, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’a, Etiler Polis Meslek Yüksekokulu’nun bulunduğu arazinin tapusunun, Yasin El Kadı'ya geçip geçmediğini sordu
 
CHP’li Ağbaba, “Küresel terörist El Kadı ile rezidans AVM pazarlığına girildi mi? Bu arazi Yasin El Kadı’nın şirketine 460 milyon bedelle ihalesiz verildi mi?” ifadelerini kullandı.

CHP İstanbul İl Başkanlığı tarafından Etiler’deki eski polis okulunun önünde protesto gösterisi düzenlendi. CHP’liler slogan atıp döviz taşıyarak, polis okulu arazisinin bulunduğu alana AVM yapılacağı yönündeki kararı protesto etti.

Eyleme CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ile CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı da destek verdi. CHP’li Ağbaba yaptığı açıklamada, “Beton ve rant lobisi ile iş tutan AKP, topraklarımızı teröristlere peşkeş çekiyor. AKP geldiği günden beri en iyi bildiği işi yapmaya devam ediyor. AVM ve beton lobisi ile iş tutup yandaş müteahhitlerle ülke topraklarını talan ediyorlar” ifadelerini kullandı.

YASİN EL KADI-BİLAL ERDOĞAN

17 Aralık yolsuzluk operasyonları ile ortaya çıkan bir fotoğrafı da kameralara gösteren Ağbaba şöyle devam etti:

“İşin özeti bu. Bu planı kimin yaptığı açıkça ortada. Bu fotoğrafta konuşulan alan tam da bu alan. Bu resmin hafızalara kazınması gerekiyor. 17 Aralık operasyonlarında ortaya çıkan tapelerden anlaşılmıştır ki İstanbul’u Kadir Topbaş değil rant lobileri yönetiyor. Bu rant lobilerinin kirli siyaseti İstanbul’dan finanse ediliyor. Bu rant lobisinin baş temsilcileri tapelerde ortaya çıktığı üzere Yasin El Kadı, Bilal Erdoğan ve onların ortak olduğu şirketlerdir. Yasin El Kadı bu fotoğrafta ortaklarıyla beraber bu alan için yaptıkları projeyi görüşüyor. Kadir Topbaş hala, ‘Bu alanın tapusu bizde’ diyor. Sayın Topbaş’a sesleniyorum; bir sene önce, ‘Tapusu bende’ diyordunuz, bu arazinin tapusu hala büyükşehirde mi merak ediyoruz. Yoksa tapular çoktan Yasil El Kadı’ya mı geçti? Bu arazide polis lojmanı yerine Boğaziçi 360 ismiyle bir rant alanı kurulacak mı? Bu arazide güya polis lojmanı yapılacaktı. Şimdi bırakın polis lojmanı nerede diye sormayı tapunun kimde olduğunu sormamız gerekiyor.

YÜKSEKLİK SINIRI NEDEN KALDIRILDI

Bu alana polis lojmanı yapılacaksa inşaat hakkı neden 100 bin metrekareye çıkarıldı? Yükseklik sınırı neden kaldırıldı? Bu arazide afet riski yoksa neden afet riski altındaki alanlar kapsamına alındı? Bu arazi neden imar ve koruma yasalarından muaf? Bu araziye polis lojmanı yapılacaksa imar planında rezidans, AVM, otel, restoran izni neden verildi? Bunun için küresel terörist El Kadı ile rezidans AVM pazarlığına girildi mi? Bu arazi Yasin El Kadı’nın şirketine 460 milyon bedelle ihalesiz verildi mi?”
 
Açıklamanın ardından protestocular olaysız dağıldı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde