‘Tapu sanayicinin ahlakını bozuyor’

‘Tapu sanayicinin ahlakını bozuyor’

İSO Başkanı Erdal Bahçıvan: Sanayicinin arsa-bina ilişkisinin koparılması gerekiyor, tapusu olmamalı. Birilerinin kısa vadeli ihtirası nedeniyle, şehri betona gömmüş durumdayız.

‘Tapu sanayicinin ahlakını bozuyor’
16px
24px
20.10.2019 09:01
ABONE OLgoogle

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, İstanbul’da sanayinin devam etmesi için tapusuz sanayi modeline geçilmesi gerektiğine işaret etti.

49 yıllık verilsin

İSO Meclisi’nin her yıl düzenlediği geleneksel Anadolu illeri ziyaretlerinin Gaziantep ayağında düzenlenen toplantıda konuşan Bahçıvan, İstanbul’un özellikle kentsel rantının büyük sorun teşkil ettiğini, İstanbul’da araziler değerlendirdikçe sanayiden uzaklaşıldığını vurguladı.

Bahçıvan, şöyle devam etti: “Sanayicinin arsa-bina ilişkisinin koparılması gerekiyor, tapusu olmamalı. Çünkü tapu, bizlerin ahlakını bozuyor. Birilerinin kısa vadeli ihtirası nedeniyle, şehri betona gömmüş durumdayız. Şehri uzun vadeli ayakta tutacak sanayi üretim kültürünü, maalesef ayağa düşürüyoruz. Onun için sanayinin tapusu olmasın. Sanayiciye sadece üretim yapmak kaydıyla 49 yıllığına arazi-bina tahsis edilsin. Böylece sanayici de sermayesini Ar-Ge’ye, teknolojiye, pazarlamaya ayırabilsin. İstanbul’da 1 milyon 300 bin civarında konut stokta kalmış. Bu ayıp bize yeter.”

Gaziantep‘le işbirliği

İSO ile Gaziantep Sanayi Odası (GSO) işbirliği protokolü imzaladı. Düzenlenen törende konuşan İSO Başkanı Bahçıvan, protokolle iki oda ve şehir arasındaki gönül kardeşliğini kâğıda döktüklerini söyledi. Bahçıvan, İstanbul sanayisi olarak öğretmeye değil, bir şeyler öğrenmeye geldiklerinin altını çizdi.

Şehriban Kıraç/Cumhuriyet

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde