Tansu Çiller gelmezse zorla getirilecek

Tansu Çiller gelmezse zorla getirilecek

28 Şubat davasında tanık olarak dinlenilmesi talep edilen Tansu Çiller’in bir sonraki duruşmaya gelmemesi halinde zorla getirilmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

Tansu Çiller gelmezse zorla getirilecek
16px
24px
01.12.2016 08:38
ABONE OLgoogle

28 Şubat davasının dünkü duruşmasında ara kararı açıklayan Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesi, tanık olarak dinlenilmesi talep edilen Tansu Çiller’in bir sonraki duruşmaya gelmemesi halinde zorla getirilmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

28 Şubat dönemine ilişkin 103 kişi hakkında, ‘Türkiye Cumhuriyeti hükümetini cebren devirmeye, düşürmeye iştirak’ suçlamasıyla açılan davaya Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi. Dünkü duruşmaya Abdurrahman Dilipak’ın da müdahil olarak katılması dikkat çekti. Duruşmada ilk olarak 28 Şubat döneminde DYP Milletvekili olan daha sonra istifa eden Şamil Ayrım ifade verdi. Ayrım, herhangi bir baskı veya tehdit altında olmadan özgür iradesiyle istifa ettiğini anlattı.

Beyanların alınmasından sonra Cumhuriyet Savcısı Levent Salaş mütalaasında, Balyoz’u onayan Yargıtay 9. Dairesi’nin kararı ile Ergenekon’u bozan Yargıtay 16. Ceza Dairesi’nin özellikle İlker Başbuğ’la ilgili bölümüne dikkat çekerek, davanın Anayasa Mahkemesi’ne gönderilmesi yönünde görüş bildirdi.

Yaklaşık 1 saatlik aranın ardından ara kararı açıklayan mahkeme başkanı Fevzi Şındar görevsizlikle ilgili kararı önümüzdeki celse vereceklerini, Tansu Çiller’in dinlenmesiyle ilgili kendisine davetiye çıkarılmasına, gelmediği takdirde zorla getirileceğine karar vererek duruşmayı 22 Şubat 2017 tarihine ertelediklerini açıkladı. Aydınlık

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde