Tanrıverdi otel için kiminle anlaştı?

Tanrıverdi otel için kiminle anlaştı?

Recep ve İbrahim Tanrıverdi'nin yönettiği holding, 50 Milyon dolarlık otel yapımı için kimle anlaştı

Tanrıverdi otel için kiminle anlaştı?
16px
24px
06.04.2010 22:53
ABONE OLgoogle

Tanrıverdi Holding, sadece Türkiye değil dünyanın da önde gelen perde üreticilerinden. Halen Recep ve İbrahim Tanrıverdi'nin yönettiği holding, geçen yıl turizm sektörüne de adım atmaya karar vermişti...

Tanrıverdi kardeşler, otel yatırımı için de İstanbul Beşiktaş'ta, eski vapur iskelesinin karşısındaki tütün deposunu binasını satın almıştı. Bir dönem Schaub- Lorenz televizyon fabrikası olarak da hizmet veren bu bina Tekfen Holding'in mülkiyetindeydi ve 1985 yılından bu yana boş duruyordu. İzbe durumdaki binayı yıktıran Tannrıverdi Holding, yerine 5 yıldızlı bir otel yapmaya başladı.

14 katlı olacak otelin inşaatı sürüyor. Otelin 50 milyon dolara mal olması ve 2011 sonunda hizmete açılması planlanıyor. Elbette oteli yapmak kadar işletmek de önemli. Tanrıverdi ailesinin iyi bir işletmeciyle el sıkışmak için çaba harcadığını biliyorduk. Son aldığımız bilgilere göre, aranan işletmeci Uzakdoğu'da bulunmuş. Ünlü otel zinciri Shangri-La ile prensipte anlaşılmış ve el sıkışılmış. Bu ayın içinde de anlaşma imzalanacakmış. Halen birçok lüks otel işleten Shangri-La'nın adıyla ilk otel 1971'de Singapur'da açılmıştı. 

Para Dergisi

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde