Tanrıverdi denize nazır otelini satıyor mu?

Tanrıverdi denize nazır otelini satıyor mu?

Tanrıverdi Holding'in otellerini satışa çıkardığı iş adamlarının dilinden düşmüyor. İyi bir müşteri bulunursa satılacakmış.

Tanrıverdi denize nazır otelini satıyor mu?
16px
24px
06.12.2019 11:23
ABONE OLgoogle

Tanrıverdi Holding’in temelleri 1900’lü yılların başına dayanıyor. Tekstilci bir aile. Dedeleri manifaturacılık yapıyormuş. 1970’te Recep ve İbrahim Tanrıverdi kardeşler ilk şirketleri Tanrıverdi Mensucat’ı kurmuş. Bugün bu şirketi perde markası Verdi ile biliyoruz.

Aslen Samsun Çarşambalılar. Manifaturacılık işleri büyüyünce önce Samsun’a göçmüşler. 1966’da da İstanbul’a gelmişler. Tanrıverdi, şu anda dünyanın önde gelen entegre perde üreticilerinden biri. Aile son yıllara kadar hep tekstil işiyle iştigal etmiş ancak son yıllarda turizm alanında da ciddi yatırımlar yapıyorlar.

İstanbul Beşiktaş’ta Dolmabahçe Sarayı ile Deniz Müzesi arasında çok lüks bir otel yaptılar. Oteli dünyaca ünlü otel zinciri Shangri-La Hotels işletiyor. 

Grubun bir de Samsun’da yaptığı bir oteli var: Sheraton Grand Samsun. Yatırım maliyeti 150 milyon dolar olarak açıklanmıştı. 221 odalı otel 122 metre yüksekliği ile Karadeniz Bölgesi’nin en yüksek binası unvanına sahip.

İşte, kulisimiz de bu otelle ilgili. Tanrıverdi Holding’in Samsun’daki oteli satışa çıkardığı Karadenizli işadamlarının dilinden düşmüyor. İyi bir müşteri bulunursa satılacakmış.

Kulisimiz bu söylentiyle sınırlı değil. Bir dönem Shangri-La Hotels’in işlettiği otele Katarlıların talip olduğu medyaya yansımıştı. Sonrasında bu iddialar doğrulanmadı.

Ancak bu satış söylentileri tekrar gündeme gelmeye başladı. İyi bir müşteri çıkarsa Beşiktaş’taki oteli de satma niyetleri varmış. İki büyük otelin satışıyla ilgili söylentilere kayıtsız kalamadık, paylaşalım istedik. Turizm yatırımcılarına duyurulur…

Para Dergisi

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde