Tanrıverdi: Kur dip yaptı, ihracata kilitlenmeliyiz

Tanrıverdi: Kur dip yaptı, ihracata kilitlenmeliyiz

Döviz kurunun tehlike sınırının dip noktasına seyrettiğine dikkat çeken İHKİB Başkanı Hikmet Tanrıverdi, "Kurun dip seviyeye indiği ortamda referanduma nokta koyup ekonomi ve ihracata kilitlenmeliyiz" dedi

Tanrıverdi: Kur dip yaptı, ihracata kilitlenmeliyiz
16px
24px
13.09.2010 12:19
ABONE OLgoogle

İstanbul Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) Başkanı Hikmet Tanrıverdi, “evet” çıkan referandum sonuçlarını olumlu değerlendirdiklerini belirterek, Türkiye demokrasisinin önünü açacak uzlaşmaya dayalı yeni bir anayasanın hazırlanması gerektiğini söyledi.

Hikmet Tanırverdi yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye’nin aylardır kilitlendiği bir siyasal tartışma döneminin sona erdiğini, yeni siyasal ortamda ekonomi yönetimine daha fazla görev düştüğünü ifade etti.

İş dünyasının beklentilerinin her zamankinden daha fazla dikkate alınması gerektiğine vurgu yapan Hikmet Tanrıverdi dövizde kurun tehlike sınırının dip noktasına indiğine dikkat çekti.

Tanrıverdi, “Bu ortamda ihracatçı kan kaybederken, ithalat patlar. Bozulan cari açık dengesi, gelecekte Türkiye’yi çok zora sokar. Ekonomi yönetimi bu gerçeği göz önünde bulundurup, Türkiye ekonomisinin rotasını ona göre belirlemeli. Türkiye’nin ithalata değil, üretim, ihracat ve istihdam odaklı büyümeye ihtiyacı var. Türk moda endüstrisinin rekabetçi yapısını güçlendirecek karar ve önlemlerin gecikmeden hayata geçirilmesini arzu ediyoruz” dedi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde