Tanrıverdi: Aday olan çıksın karşımıza, önce sektörü öğrensinler

Tanrıverdi: Aday olan çıksın karşımıza, önce sektörü öğrensinler

Türkiye’nin 17.4 milyar dolarlık hazır giyim ve konfeksiyon ihracatının çatı örgütü kabul edilen İHKİB’de bu seçim çetin geçeceğe benziyor.

Tanrıverdi: Aday olan çıksın karşımıza, önce sektörü öğrensinler
16px
24px
03.04.2014 08:09
ABONE OLgoogle
İstanbul Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB), 21 Nisan’da seçime gidiyor. Türkiye’nin 17.4 milyar dolarlık hazır giyim ve konfeksiyon ihracatının çatı örgütü kabul edilen İHKİB’de bu seçim çetin geçeceğe benziyor.

Mevcut Başkan Hikmet Tanrıverdi, yeniden aday olacağını açıklayınca, ihracatçıların bir kısmından tepkiler yükseldi. Türkiye Denim Sanayicileri Derneği (DENİMDER) Başkanı ve Redstar Jeans’in sahibi Nedim Özbek, başkan olması yönünde talepler geldiğini ancak böyle bir niyeti olmadığını belirterek “Türkiye’nin en önemli birliklerinden İHKİB, ehil olmayan kişilerce yönetiliyor” dedi. 

Özbek şu açıklamayı yaptı: “Başkan ve üyelerin büyük kısmının toplam ihracatı nedir? Bir ikna ediciliği yok. Gerçekten bu işi yapan biri başkan olsun. Temsil kabiliyeti olan biri gelsin. Eğitimiyle, yabancı diliyle, işiyle hepimizi temsil eden biri olmalı. Tekstil ihracatçısı dahi olmayan, kendi şirketini yönetemeyen ya da dış ticaret şirketlerinin temsilcileri tekstil ihracatçısını nasıl yönetebilir? Birlik yönetimindeki isimler ne yazık ki sektörü temsil edecek, sorunlarını ve çözümlerini üretebilecek ve sektörü büyütecek isimler değil. En büyük problemimiz hizmet değil koltuk sevdamız. Bizi temsil edecek, hak eden biri gelsin onu destekleyelim.”

ÖNCE SEKTÖRÜ ÖĞRENSİN

Hikmet Tanrıverdi ise, son kez aday olduğunu belirterek, “Şu anki yönetim 1.5-2 milyar doların üzerinde ihracat yapıyor ve yeni yönetimde buna benzer bir tablo var. Hepsi elini taşın altına koymuş insanlar. Aramızda ihracat rekortmenleri de var, Laleli’de en düşük ihracatı yapan da. Söyledikleri gerçekci değil. Dikkate almamak lazım. Aday olan çıksın karşımıza. Açıklamayı okuyorum ‘tekstil’ yazıp durmuş. Daha bizim hangi sektörde olduğumuzu bilmiyor” dedi.

Demet Cengiz/Hürriyet
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde