Tanrı seni affetsin Putin

Tanrı seni affetsin Putin

Litvinenko, ölmeden önce Rusya liderini suçladı: Sadece bana değil Rus halkına yaptıkların için Tanrı affetsin....

Tanrı seni affetsin Putin
16px
24px
25.11.2006 11:47
ABONE OLgoogle
Rusya'nın kendisini zehirlediğini söyleyen ve günlerdir hastanede can çekişen eski KGB ajanı Alexander Litvinenko (43) önceki gün İngiltere'de öldü. Ajanın ölmeden önce yazdığı mektubu, dün Rusya yönetimini köşeye sıkıştırdı. Arkadaşı tarafından Londra'daki hastane önünde okunan mektupta Litvinenko, Rusya Devlet Başkanı Putin'e ateş püskürdü: "Bir insanı susturmayı başarmış olabilirsin. Ancak bunun bir bedeli olacak. Sayın Putin, dünyanın dört bir tarafındaki protesto sesleri yaşamınızın geri kalanı boyunca kulaklarınızda yankılanacak. Yaptıklarınız yüzünden sizi Tanrı affetsin. Sadece bana değil, sevgili Rusya halkına da..."

BARBAR VE KABASIN'

Litvinenko'nun iki gün önce yazdığı belirtilen mektup şöyle devam ediyor: "Düşmanlarınızın söylediği gibi beni susturarak ne kadar barbar ve kaba bir insan olduğunuzu kanıtladınız. Bulunduğunuz makama, medeni kadın ve erkeklerin güvenine yakışmadığınızıPUTİN ZAN ALTINDA Putin tarafından zehirlendiğini söyleyen ajan, ölüm döşeğindeydi.gösterdiniz..." Şimdiye kadar iddialar hakkında sessiz kalan Rusya lideri, dünya basınında geniş yankı uyandıran bu sözlere yanıt verdi. Lüksemburg'daki AB zirvesinde "Ölümünün şiddetle alakalı olduğunu sanmıyorum. Böylesi trajik olaylar, siyasi provokasyon için kullanılıyor. Eğer ölümünden önce yazılmışsa neden daha önce yayımlanmadı" dedi.

HASTANEDE KARANTİNA
Eski ajan Litvinenko'nun radyoaktif polonyum 210 maddesiyle zehirlendiği açıklandı. Dün basın toplantısı düzenleyen Dr. Roger Cox, "Vücudunda yüksek miktarda polonyum elementine rastladık. Maddenin bütün vücuduna yayılmış olması, en az 5 gram olabileceğini gösteriyor" dedi. Zehirlendikten 3 hafta sonra ölen Litvinenko'nun tedavi edildiği birimin kapatıldığını belirten Cox, ajanla temas eden bütün hastane çalışanlarının da kontrolden geçtiğini belirtti. Litvinenko'nun ölmeden önce en son yemek yediği Japon lokantasında da radyasyona rastlandı.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde