Tank paletten sonra sırada ASELSAN mı var?

Tank paletten sonra sırada ASELSAN mı var?

Tank Palet Fabrikası tartışması sürerken yeni bir “özelleştirme” iddiası gündeme geldi.

Tank paletten sonra sırada ASELSAN mı var?
16px
24px
20.02.2020 05:22
ABONE OLgoogle

Sakarya'da yerli ve milli üretim yapan Tank Palet Fabrikası'nın iş adamı Ethem Sancak ve Katar ortaklığındaki BMC’ye devrinde muhalefet "Türk savunma sanayiinin Katar ordusuna verildiğini" savunurken Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan "Özelleştirme yok, işletme devri var" demişti.

Tank Palet Fabrikası tartışması sürerken yeni bir “özelleştirme” iddiası gündeme geldi.

Yeniçağ gazetesi yazarı Yavuz Selim Demirağ, “Tank Palet'ten sonra sıra ASELSAN da mı?” başlıklı yazısında, “Bir dönem 1919 cep telefonu yaparak dünyaya kafa tutan ASELSAN; asrın liderinin kararlı (!) tutumu yüzünden ne hallere düştü bilen var mı?” diye sordu.

“MENZİL'İN GENERALLERİ GELDİ”

“ASELSAN çökmek üzere. Dolar 7 lirayı bulduğu günlerde Reis'in talimatı ile dövizleri bozduran ASELSAN tam 80 milyon TL zarar etti” diyen Demirağ şöyle devam etti:

“Yönetim Kurulu ayrı dert. Menzil'in generalleri geldi. Genel Müdür aynı zamanda Yönetim Kurulu Başkanı ve 80 bin TL maaş alıyor. Yerli İHA vs hep hikaye. Personel maaşını ödemek için devlet bankalarından kredi almaya başladılar. Kurtuluş reçetesi ne biliyor musunuz? ASELSAN'ı da Katar'lı şirkete satmak!.. Katar'lı şirketin sözde satın aldığı yada kiraladığı şirkette ‘Altay tankı’ ne durumda? Motor yok! Şanzuman yok! Güç monitörü yok!”

“ASELSAN PERSONEL MAAŞINA SIKIŞINCA ÇARE KATAR”

Yavuz Selim Demirağ, yazısını şöyle sonlandırdı:

“ASELSAN personel maaşına sıkışınca çare KATAR... Önümüzdeki günler bunu tartışacağız. Haberiniz olsun!.. ASELSAN'dan sonra sırada HAVELSAN ve ROKETSAN var. Bir dönem milli diye övündüğümüz bu kuruluşlardan da iyi kokular gelmiyor. Aselsan ve BMC'yi yazmaya devam edeceğim...”

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde