Tanju Çolak'tan büyük yatırım

Tanju Çolak'tan büyük yatırım

Türk futbolunun yıldız isimlerinden eski milli futbolcu Tanju Çolak, ''Türk futbolunun kurtuluşunun alt yapıya verilen önem, destek ve sahiplenmeden geçtiğini'' söyledi.

Tanju Çolak'tan büyük yatırım
16px
24px
21.03.2010 12:19
ABONE OLgoogle

Çolak, spor okulunun açılış törenine katılmak üzere geldiği Mersin'de,  Türkiye'de 12 şehirde futbol okulu açmayı hedeflediklerini söyledi.

Yaklaşık 6 ay önce ilkini Samsun'da açtığı ''Tanju Çolak Futbol Akademisi'' sayısının her geçen gün arttığını belirten Çolak, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC), İzmir, İstanbul ve son olarak da Mersin'de futbol okulu açtığını belirterek, ilerleyen dönemde Bursa, Ankara ve Antalya'da yeni okular açmayı planladığını bildirdi.

Kendi kuşağından birçok eski futbolcunun teknik direktör olarak futbol hayatına devam ettiğini anımsatan Çolak, şunları kaydetti:

''Birilerinin altyapıya sahip çıkması gerekiyordu. Bunu biz yaptık. Amacımız, başarılı Türk antrenörü örneği sergileyen bu arkadaşlarımıza yeni yetenekler kazandırmak. Türk futbolunun kurtuluşu altyapıya verilen önem, destek ve sahiplenmeden geçiyor. Biz de elimizden geldiğince bunu yapmaya çalışıyoruz. Ancak, gerek hükümetin gerekse yerel yönetimlerin de bu konuya eğilerek destek vermesi lazım.''

Türkiye'ye yeni yıldızlar kazandırmak amacıyla, ''neden sen de bir kral olmayasın'' sloganıyla açtıkları spor okulu halkasının her geçen gün genişlediğini belirten Çolak, ''Türk sporcusu, imkan verildiğinde neler yapabileceğini tüm dünyaya kanıtlamıştır. Modern teknik imkanlarla desteklenmiş, akademik eğitimli ve tecrübeli hocalar nezaretinde eğitim alan çocukların, bu bayrağı çok daha iyi yerlere taşıyacağına inanıyorum'' dedi.

Bu kapsamda Mersin'de de amatör ligde mücadele eden Galataspor Kulübü Başkanı İsmail Eroğlu ile spor akademisi açtıklarını ifade eden Çolak, şöyle konuştu:

''Türkiye'nin çeşitli şehirlerinde spor okullarının devamını sağlayıp, yarınların Tanjularını Rıdvanlarını, Ardalarını Rızalarını, Metinlerini çıkarabilmek için çalışıyoruz. Türkiye'de bu toprak, bu potansiyel, bu enerji var. Önemli olan bu altyapının geliştirilmesi, bu çocukların iyi işlenmesi. Bu kapsamda her geçen gün büyüyoruz. Kurumsal bir yapıya kavuştuk. Hepsi bu işin mutfağında yetişmiş, tecrübeli, güçlü bir kadromuz var ve modern malzemelerle iyi bir eğitim veriyoruz. Bu işte önceliğimiz sağlık, ardından eğitim, en son olarak futbol geliyor.''

Çalışmalarını sürdürürken ince eleyip, sık dokuduklarını ve futbola gönül veren kişilerle birlikte olmaya özen gösterdiklerini anlatan Çolak, ''Amacımız doğru kişilere eğitim vermek. Çünkü, bu aramıza katılacak çocukların bundan sonraki hayatlarında da devam edecek bir proje'' diye konuştu:

Sporun çocuklar üzerindeki etkisinin olumlu yönde olduğunu vurgulayan Çolak, spor yapan çocuğun disiplin altına gireceğini, sevgi, saygı ve paylaşmasını öğreneceğini, böylelikle de topluma faydalı birer birey haline geleceklerini kaydetti.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde