Tanıtım grupları kapatıldı alacaklılar ortada kaldı

Tanıtım grupları kapatıldı alacaklılar ortada kaldı

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) bünyesinde yer alan sektörel tanıtım gruplarının geçen ay kapatılmasıyla, bu gruplarla iş yapan şirketler alacaklarını tahsil edemez duruma geldi.

Tanıtım grupları kapatıldı alacaklılar ortada kaldı
16px
24px
07.04.2017 14:44
ABONE OLgoogle

Bununla beraber, tanıtım gruplarında çalışan personelin maaşları ve tazminatları da henüz ödenmiş değil. Bu ödemelerin nasıl yapılacağı ise bilinmiyor.

Sözcü'nün edindiği bilgilere göre, alacaklı şirketler ihracatçı birliklerinden bir an önce alacaklarını tahsil etmek istiyor. Ancak, birliklerin böyle bir yetkisi bulunmuyor. Çünkü tanıtım gruplarının kapatılmasıyla beraber, bu grupların 200 milyon TL civarındaki toplam bütçesi Ekonomi Bakanlığı'na devredildi. Bakanlığın bu bütçe ile ne yapacağı da henüz açıklanmadı.

TİM bünyesindeki Sektörel Tanıtım Grupları kapatıldı

TEK ÇATI ALTINDA TOPLANDI

Türk ürünlerinin dünyada tanıtımı amacıyla kurulan 15 grubun kapatılma kararıyla birlikte, artık tanıtım faaliyetlerinin tek çatı altında toplanacağı açıklandı.

Bu amaçla da Türkiye Tanıtım Grubu'nun kurulduğu belirtildi. İhracatçılar genel olarak bu karara tepki gösterirken, sektörel bazda olmayan tanıtımın faydalı olamayacağını ifade ettiler.

Başkanlık imajı bozdu fatura TOBB/TİM’e çıktı

İHRACATÇININ PARASI İMAJA GİTTİ

Türkiye'nin yurtdışında son dönemde gerileyen imajını düzeltmek amacıyla Ekonomi Bakanlığı geçtiğimiz günlerde ‘İmaj Kampanyası' başlattı.

Kampanyanın bütçesinin 21 milyon dolar olduğu ve bu bütçenin TOBB ile TİM'in kasasından karşılanacağı belirtildi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde