Taner Yıldız'dan bomba itiraf: Durum bıçak sırtı

Taner Yıldız'dan bomba itiraf: Durum bıçak sırtı

Taner Yıldız, aday olduğu ve AKP'nin kalesi konumundaki Kayseri'de hala MHP ile çekişme olduğunu durumun 'bıçak sırtı' olduğunu söyledi.

Taner Yıldız'dan bomba itiraf: Durum bıçak sırtı
16px
24px
08.10.2015 12:29
ABONE OLgoogle
Yeni Şafak yazarı Abdülkadir Selvi, bugün köşesinde Taner Yıldız'la söyleşisine yer verdi. Yıldız, aday olduğu ve AKP'nin kalesi konumundaki Kayseri'de hala MHP ile çekişme olduğunu durumun 'bıçak sırtı' olduğunu söyledi.

İşte söyleşinin bir bölümü:

Kayseri'de asıl yarış AK Parti ile MHP arasında dedik. 7 Haziran'a göre değişen ne? MHP için vatandaş ne diyor?
 
'MHP'den daha çok Devlet Bahçeli konuşuluyor' diye söze giriyor Taner Bey. Koalisyon sürecindeki tavrının MHP'deki istek ve kanaate aykırı olduğu kanaati hakim' Sonra araya bir Kayseri sözü sıkıştırıyor. Söz tam da adı Ticaretle özdeş olan Kayseri'yi anlatıyor. 'Oynamaktan maksat ütmek derler bizim buralarda' merak ediyorum sözü nereye getirecek. 'Seçime girmekten bir maksat var. Seçime iktidar olmak için girersiniz. Koalisyon görüşmelerinde Bahçeli'nin hükümete girmeme konusundaki tavrı doğru bulmadığını, teyit etmediğini, desteklemediğini gösteriyor'
 
AK Parti ve MHP tabanında ortak hükümet için yoğun bir istek vardı. Öyle ki Taner Yıldız, 'Kayseri'yi iktidarda 7 milletvekili ile temsil ediyorduk. Şimdi bu sayı 8 olacak' deyince, ne oluyor denilmişti. Uzun yıllar Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanlığı yaptıktan sonra milletvekili olan Mehmet Özhaseki ilk toplantıda güçlü bir şekilde AK Parti MHP koalisyonunu savunmuştu. Bahçeli'nin Ankara'da istemezükçü tutumu sahaya yansımış durumda. MHP'liler koalisyon arayışları sırasındaki tutumunu izah etmekte zorlanıyorlar. MHP söz konusu olunca AK Partililer'de bir şey dikkatimi çekti. MHP ile Bahçeli'yi ayrıştırıyorlar. Bahçeli'yi eleştirseler de MHP'ye karşı kucaklayıcı bir dil kullanmaya özen gösteriyorlar.
 
Taner Yıldız'ın değerlendirmelerine dönüyorum tekrar. 7 Haziran'dan bu yana yaşanan süreçte MHP tabanı ile tavanının ayrıştığı tespitini yapıyor. Ama bir de şerh düşüyor. 'AK Parti'den MHP'ye geçen oyların kayma gerekçeleri ortadan kalkmadan gelme gerekçeleri oluşmuyor'
 
Taner Yıldız, aynı zamanda AK Parti strateji heyetinin içinde o nedenle soruyoruz

'7 Haziran'da AK Parti neden kaybetti, bunları tespit edebildiniz mi?'
 
Üç neden sıralıyor Taner Bey.
 
1- Çözüm süreci
2- Savunmada kalmamız.
3- Sevincimiz şımarıklık, güven hissimiz kibir olarak algılandı.
 
Ya da özgüvenin kibre, sevincin şımarıklığa döndüğü anlar oldu. 'Millet mesajını verdi. AK Parti mesajı aldı' dedi. 7 Haziran'a göre dersine çalıştı. Ama bakalım bu çalışma tek başına iktidar vizesini almaya yetecek mi? Taner Yıldız'a göre de durum hala bıçak sırtı.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde