Tan Ailesi'nden sürpriz karar: Boyner, YKM'nin tamamını alıyor

Tan Ailesi'nden sürpriz karar: Boyner, YKM'nin tamamını alıyor

"Satış haberini alınca şok oldum, bir ay kendime gelemedim" diyen YKM hissedarlarından Tan Ailesi, ellerindeki hisseleri Boyner'e satıyor

Tan Ailesi'nden sürpriz karar: Boyner, YKM'nin tamamını alıyor
16px
24px
11.10.2013 16:05
ABONE OLgoogle
Geçtiğimiz yıl Yeni Karamürsel Mağazaları'nın çoğunluk hissesini satın alan Boyner, şimdi de kalan hisseleri almak için harekete geçti. YKM'de yüzde 37 hissesi bulunan Tan Ailesi, bu hisselerin satışı için Boyner'le masaya oturdu.
 
Boyner Şubat 2012'de YKM hisselerinin yüzde 67'sini YKM'nin üç ortağından ikisi olan Ağralı ve Tuğlu ailelerinden 190 milyon liraya satın almıştı. Ancak üçüncü ortak olan ve aynı zamanda YKM'nin kurucusu Tan Ailesi bu satışa rıza göstermemiş ve izin vermemişlerdi. Tan Ailesi olayı yargıya taşısa da Rekabet Kurulu'ndan çıkan karar YKM'nin yüzde 67 hissesinin Boyner'e devri yönünde olmuştu.  
 
 
O dönem satışa itirazlarını her platformda dile getiren Tan Ailesi, satışın kendilerinden habersiz yapıldığını ve özellikle rakipleri olan Boyner'e satışı kabullenemediklerini söylemişlerdi. YKM’nin kurucusu Nuri Güven’in kızı Gülay Tan, “YKM’deki diğer hisselerin satış şekli hiç şık olmadı. Bu nedenle çok üzgünüm, çok kırgınım. Hem kız kardeşime ve ailesine, hem diğer ortağımıza hem de Boyner ailesine çok kırgınım. Bütün görüşmeleri gizli saklı yaptılar. Ben haberi alınca şoke oldum. Bir ay kendime gelemedim” demişti.
 
Ancak aradan geçen dönemde iki grup tekrar masaya oturma kararı aldı. Boyner tarafından Kamuoyunu Aydınlatma Platformu'na yapılan açıklamaya göre Boyner Grubu YKM A.Ş.'de Tan ailesinin elinde bulunan hisseleri devralmak için görüşmelere başladı. Boyner aynı zamanda Tan ailesinin elinde bulunan YKM Pazarlama'nin da yüzde 23.1 oranındaki payın devralınması için görüşmelere başlandığını duyurdu.  
 
Boyner grubu Gülay Tan, Safvet Oral Tan, Nuri Harun Tan ve Fethi Saruhan Tan'da bulunan yüzde 37 hisseyi alırsa YKM'nin tümüne sahip olacak.
 
HİSSELERİ YÜKSELDİ
 
Boyner'in görüşmeleri KAP'a bildirmesinin ardından borsada hisseleri yüzde 9,06 artarak 6,98 liraya yükseldi. Açıklama öncesi Boyner hisseleri 6,48 liradan işlem görüyordu.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde