Tan Ailesi de pes etti! Hisseler yükseldi

Tan Ailesi de pes etti! Hisseler yükseldi

Tan Ailesi, YKM hisselerinin satışında pes etti

Tan Ailesi de pes etti! Hisseler yükseldi
16px
24px
12.10.2013 05:50
ABONE OLgoogle

YKM'deki ortaklarının hisse satışına karşı çıkan Tan Ailesi pes etti. Yüzde 37'lik hisse satışı için Boyner’le masaya oturdular.

Geçen yıl YKM'nin yüzde 63 hissesini alan Boyner Mağazacılık, kalan yüzde 37 hisse için Tan Ailesi ile masaya oturdu. Boyner Mağazacılık, bağlı ortaklıkları YKM ve YKM Pazarlama'da diğer ortakların paylarının satın alınması amacıyla görüşmelere başladığını açıkladı.

Boyner'den KAP’a yapılan açıklamaya göre, söz konusu satın alma görüşmeleri, YKM'nin yüzde 37 ve YKM Pazarlama'nın yüzde 23.1 oranındaki paylarına ilişkin yürütülüyor.

Hisseler yükseldi

Boyner Şubat 2012'de YKM’NİN yüzde 67'sini YKM'nin üç ortağından ikisi olan Ağralı ve Tuğlu ailelerinden 190 milyon liraya satın almıştı. Ancak üçüncü ortak olan ve aynı zamanda YKM'nin kurucusu Tan Ailesi bu satışa rıza göstermemiş ve izin vermemişlerdi.

Tan Ailesi olayı yargıya taşısa da Rekabet Kurulu'ndan çıkan karar YKM'nin yüzde 67 hissesinin Boyner'e devri yönünde olmuştu. O dönem satışa itirazlarını dile getiren Tan Ailesi, satışın kendilerinden habersiz yapıldığını ve özellikle rakipleri olan Boyner'e satışı kabullenemediklerini söylemişlerdi.

Ancak aradan geçen dönemde iki grup tekrar masaya oturma kararı aldı. Boyner Grubu, Gülay Tan, Safvet Oral Tan, Nuri Harun Tan ve Fethi Saruhan Tan'da bulunan yüzde 37 hisseyi alırsa YKM'nin tümüne sahip olacak.

Boyner Mağazacılık'ın borsadaki hisseleri günü yüzde 6.25 primle 6.80’den tamamladı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde