Talih kuşunun tüyleri yolunuyor

Talih kuşunun tüyleri yolunuyor

1 Haziran’dan itibaren özelleşecek olan Milli Piyango İdaresi’nin (MPİ) geçmiş hesapları TBMM KİT Alt Komisyonu tarafından incelendi.

Talih kuşunun tüyleri yolunuyor
16px
24px
14.03.2020 06:58
ABONE OLgoogle

Toplantıda, MPİ üzerindeki şaibe iddialarının son bulması için çekilişlerin TRT'den canlı yayınlanması istendi. TRT'nin ise canlı yayın için talih kuşundan yılda 22 milyon lira istediği açıklandı.

Komisyon üyesi CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, ‘'Talih kuşunun tüyleri yolunuyor. İnsanlar şaibe iddiaları gündeme geldikçe bilet almaktan, çekilişlere katılmaktan vazgeçiyor, sanal kumara ilgi artıyor'' dedi.

ÇEKİLİŞ BAŞI 160 BİN LİRA

Toplantıda MPİ yetkilileri ise TRT'nin Milli Piyango, On Numara, Şans Topu, Sayısal Loto gibi oyunların canlı yayınında her çekiliş için 60-160 bin lira arasında ücret bedeli istediğini açıkladılar. TRT’den canlı yayına okkalı zam: Yüzde 679

Yılda toplam 300 çekiliş yapılırken, çekilişlerin tümünü canlı yayınladığı takdirde yaklaşık 22 milyon liralık bir bedel ödemek zorunda kalınacağı için 2012'den itibaren canlı yayından vazgeçildi.

TRT'nin canlı yayın ücretine yüzde 455-679 zam istediği belirtilerek, fahiş zam talebi de eleştirildi.

Deniz Ayhan/Sözcü

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde