Talih kuşu satılıyor! Büyük piyango kime vuracak?

Talih kuşu satılıyor! Büyük piyango kime vuracak?

Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'ndan yapılan duyuruya göre; şans oyunlarının özelleştirme ihalesi için resmi süreç bugün başladı

Talih kuşu satılıyor! Büyük piyango kime vuracak?
16px
24px
26.11.2013 08:30
ABONE OLgoogle

Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Milli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğü'ne ait olan piyango, hemen kazan ve sayısal oyunlar ile ilgili mevzuat çerçevesinde izin verilebilecek olan benzer şans oyunlarının lisansını topluca verilmek suretiyle özelleştirilmesi sürecini başlattı. Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'ndan yapılan duyuruya göre; şans oyunlarının özelleştirme ihalesi için resmi süreç bugün başladı.

İhale hakkında yapılan açıklama da, "4.4.1988 tarihli ve 320 sayılı Kanun Hükmünde Kararname hükümleri çerçevesinde, karşılığı nakit olmak üzere, plânlama, tertip etme ve çekiliş düzenleme hakkı Milli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğü 'ne ait olan piyango, hemen kazan ve sayısal oyunlar ile ilgili mevzuat çerçevesinde izin verilebilecek olan benzer şans oyunlarının lisansı, topluca verilmek suretiyle özelleştirilecektir.

İhaleye yalnızca tüzel kişiler ile Ortak Girişim Grupları katılabilir. Gerçek kişiler veya yatırım fonları Ortak Girişim Grubu ortağı olabilirler. Ayrıca Ortak Girişim Grubuna ortak olacak yatırım fonlarının bağımsız denetçiler tarafından verilen beyannamede belirtilen "yönetimleri altındaki fonlar" tutarının en az 500.000.000 (beşyüzmilyon) ABD Doları olması ve Ortak Girişim Grubu içerisindeki paylarının yüzde 70'i geçmemesi gerekmektedir" denildi.

İhaleye girecekler için istenen geçici teminat 10 milyon dolar olarak belirlenirken, ön yeterlilik için son başvurunun 30 Ocak 2014, son teklif verme tarihinin ise 13 Şubat 2014 olduğu kaydedildi. Tanıtım ve İhale Dokümanı bedeli ise 5 bin dolar olarak belirtildi.

İhalenin pazarlık usulü ile gerçekleştirileceği, gerekli görüldüğü takdirde açık arttırma suretiyle de ihalenin sonuçlandırılabileceği aktarıldı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde