Talih Kuşu'na kimler teklif verdi?

Talih Kuşu'na kimler teklif verdi?

Şans oyunlarının lisans verilerek özelleştirilmesi ihalesine üç teklif geldi.

Talih Kuşu'na kimler teklif verdi?
16px
24px
28.06.2014 04:56
ABONE OLgoogle
Milli Piyango İdaresi, özelleştirme sonrası, lisansa konu olan şans oyunları faaliyetlerini denetleme görevini üstlenecek

Şans oyunlarının lisans verilerek özelleştirilmesi ihalesine üç teklif geldi. İlk teklif Net Holding grup şirketi Net Şans Oyunları ile Hitay Yatırım Holding’in kurduğu ortak girişim grubundan geldi. Şirketten KAP’a yapılan açıklamada, Net Şans-Hitay OGG’de Net Şans Oyunları’nın yüzde 90, Hitay Yatırım Holding’in ise yüzde 10 pay sahibi olduğu belirtildi.

Diğer iki teklif ise daha önce ön yeterlilik alan Turkish Lottery Holding BV ve ERG İnşaat Ticaret ve Sanayi AŞ ile Talih Kuşu Ortak Girişim Grubu’ndan geldi.

Milli Piyango İdaresi, özelleştirme sonrası, lisansa konu olan şans oyunları faaliyetlerini denetleme görevini üstlenecek.

Bu kapsamda idare, lisans sözleşmesinin kamu yararını ve tüketici haklarını koruyacak şekilde uygulanmasının sağlanması için gereken tedbirleri almaya, şans oyunları faaliyetinin mevzuat ve sözleşme hükümlerine uygun yürütülmesini izlemeye ve denetlemeye, mevzuat ve sözleşme hükümlerine aykırılık halinde bir önceki takvim yılında elde edilen hasılatın yüzde 5’ine kadar idari para cezası uygulamaya ve lisans sözleşmesini feshetmeye yetkili olacak. 
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde