Talih Kuşu için yeni ihale tarihi belli oldu

Talih Kuşu için yeni ihale tarihi belli oldu

Maliye Bakanı Naci Ağbal, "İnşallah 6 Mayıs Cuma günü Milli Piyango İdaresine ait şans oyunları lisans ihalesinin ilanına çıkmayı planlıyoruz" dedi

Talih Kuşu için yeni ihale tarihi belli oldu
16px
24px
04.05.2016 12:05
ABONE OLgoogle
Maliye Bakanı Naci Ağbal,  "İnşallah 6 Mayıs Cuma günü Milli Piyango İdaresine ait şans oyunları lisans ihalesinin ilanına çıkmayı planlıyoruz. Yine çıkacağımız bu ilana bağlı olarak 5 Ağustos'ta teklifleri almayı hedefliyoruz." dedi.

Ağbal, Milli Piyango İdaresine ait şans oyunlarının özelleştirilmesine ilişkin, Özelleştirme İdaresi Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, 1986-2003 yılı arasında gerçekleştirilen özelleştirme uygulamaları sonucunda 8 milyar dolar gelir elde edildiğini belirtti. 

Milli Piyango İdaresine ait şans oyunları lisans hakkının tekrar ihaleye çıkılarak özelleştirilmesi konusunda önemli bir aşamaya geldiklerini açıklayan Ağbal, sektörün niteliği gereği özelleştirme sonrası dönemde güven ve şeffaflık ilkesinin her aşamada korunmasının kendi açılarından son derece önemli olduğuna dikkati çekti.

Milli Piyango İdaresinin 6 şans oyunu düzenlediğini anımsatan Ağbal, 2015 yılı bilet satış ve diğer gelirleri toplamının 2,5 milyar lira olarak gerçekleştiğini söyledi. 

Şans oyunlarının 10 yıllık lisans hakkının verilerek özelleştirilmesi için gerekli çalışmaları tamamladıklarını bildiren Ağbal, "6 Mayıs Cuma günü Milli Piyango İdaresine ait şans oyunları lisans ihalesinin ilanına çıkmayı planlıyoruz. Yine çıkacağımız bu ilana bağlı olarak, 5 Ağustos 2016'da da teklifleri almayı hedefliyoruz." diye konuştu.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde