Talep gelmeyince Milli Piyango ihalesi ertelendi

Talep gelmeyince Milli Piyango ihalesi ertelendi

Siyasi çalkantılar ekonomiye damga vuruyor. Bu yıl yapılacak olan en önemli özelleştirme kalemlerinden Milli Piyango’nun ihalesi ertelendi.

Talep gelmeyince Milli Piyango ihalesi ertelendi
16px
24px
30.06.2016 08:08
ABONE OLgoogle
Maliye Bakanı Naci Ağbal, Milli Piyango özelleştirme ihalesinin 3 ay ertelendiğini duyururken, kulislerde ekonomideki kötü gidişattan dolayı talep olmadığını söyleniyor.

Siyasi çalkantılar ekonomiye damga vuruyor. Bu yıl yapılacak olan en önemli özelleştirme kalemlerinden Milli Piyango’nun ihalesi ertelendi. Daha önce birçok kez satış ihalesine çıkılan Milli Piyango’nun özelleştirme ihalesi komik bir gerekçeyle yeniden ertelendi. İlginç bir gerekçe gösteren Maliye Bakanı Naci Ağbal, yoğun talep nedeniyle sürenin 3 ay uzatıldığını söylerken, kulislerde piyasadaki riskler nedeniyle talep gelmediğini ve yatırımcının frene bastığını konuşuluyor.

SÜRE UZATILDI

Milli Piyango ihalesi ile ilgili sürenin uzatıldığını duyuran Maliye Bakanı Naci Ağbal, “Yatırımcılardan gelen yoğun talep nedeni ile Milli Piyango ihalesinde ön yeterlilik başvurusu ve teklif verme süreleri 3 ay uzatıldı” dedi. Ancak uzmanlar Türkiye’de yaşanan siyasi çalkantıların yatırım ortamını olumsuz etkilediğini ve ihaleye talep olmadığını ifade ediyor. 6 Mayıs’ta "Şans Oyunlarının Lisans Verilmesi Suretiyle Özelleştirilmesi" ihalesi ilanına çıkıldı.

TANITIM ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

İhaleye yerli ve yabancı yatırımcılar tarafından büyük ilgi gösterildiğini söyleyen Ağbal’ın, “Özelleştirme İdaresi (ÖİB) Başkanlığı tarafından ihaleyle ilgili hem yurtiçinde hem de yurtdışında geniş kapsamlı yatırımcı bilgilendirme toplantıları ve tanıtım çalışmalarına devam edilmektedir” sözleri kafaları karıştırdı.

SON BAŞVURU 8 KASIM’DA

Yapılan değerlendirmelerde, yatırımcıların ihale sürecine daha uygun koşullarda hazırlanabilmelerini sağlanmak için sürenin uzatıldığını açıklayan Ağbal, “Daha fazla sayıda yatırımcının ihale sürecine katılımlarına imkân tanınması, ilave süre taleplerinin karşılanmasının uygun olacağı kararlaştırılmıştır. Bu nedenle Şans Oyunlarının Lisans Verilmesi Suretiyle Özelleştirilmesi ihalesinde ön yeterlik için son başvuru olan 14.07.2016 tarihi, 14.10.2016 teklif verme için son başvuru olan 05.08.2016 tarihi, 08.11.2016” dedi.

ŞİŞECAM DA ERTELENDİ

Şişecam Genel Müdürü Ahmet Kırman, grup şirketlerinden Paşabahçe'de halka arz için şu anda zamanlamanın uygun olmadığını ancak çalışmaların devam ettiğini söyledi. Şişecam'ın yıl sonu hedeflerini tutturacağını da belirten Kırman ayrıca, 2016'da 8 milyar liranın üzerinde ciro hedeflediklerini ve minimum yüzde 21 EBİTDA hedefini koruduklarını kaydetti.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde