Talan ‘ticari sır’ oldu

Talan ‘ticari sır’ oldu

Son dönem adı rüşvet ve yolsuzluk iddialarıyla sık sık gündeme gelen işadamı Mehmet Cengiz’le ilgili yeni iddialar...

Talan ‘ticari sır’ oldu
16px
24px
21.02.2014 06:12
ABONE OLgoogle

Balıkesir Orman Müdürlüğü’nün, genelgelere karşın ormanlık alanı Cengiz-Alarko ortaklığına verdiği savlandı.

Son dönem adı rüşvet ve yolsuzluk iddialarıyla sık sık gündeme gelen işadamı Mehmet Cengiz’in, Alarko’yla birlikte Çanakkale’nin Karabiga beldesinde yapmak istediği termik santral projesinde de usulsüzler olduğu öne sürüldü.

Karabiga Temiz Doğa Derneği Başkanı Aslı Badem, Orman Genel Müdürlüğü’nün genelgelerine karşın Balıkesir Orman Müdürlüğü’nün, santralın kül depolama sahasının orman alanına kurulması için onay verdiğini ve bunu “ticari sır” gerekçesiyle kamuoyundan gizlemeye çalıştığını söyledi.

Savlara göre Alarko ve Cengiz ortaklığı, herhangi bir ruhsatları olmamasına karşın geçen yılın haziran ayına dek bölgede hafriyat çalışmalarını sürdürdü. İthal kömüre dayalı termik santraldan çıkacak kül atıklarının dökülmesi için de Balıkesir Orman Bölge Müdürlüğü’nden ormanlık alan kiraladılar.

Bu durumu Bilgi Edinme Yasası kapsamında başvurdukları orman bölge müdürlüğünden öğrendiklerini ancak söz konusu iznin Orman Genel Müdürlüğü’nün genelgelerine aykırı olduğunu belirten Karabiga Temiz Doğa Derneği Başkanı Badem, “Genel müdürlüğün, ithal kömüre dayalı termik santralların ve bunlara ait tesislerin, ormanlık alanlara kurulmasının önünü kesen genelgesi var.Ancak buna rağmen bölge müdürlüğü izin veriyor. Gerekçesini istediğimizde de ‘ticari sır’ ve ‘ülkenin ekonomik çıkarlarına ilişkin bilgi ve belgeler’ yanıtını alıyoruz. Bilgi Edinme Yasası’na aykırı hareket edildiği gerekçesiyle Bilgi Edinme ve Değerlendirme Kurulu’na şikâyette bulunduk” dedi.

Cumhuriyet

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde