Talabani'nin beyin ölümü gerçekleşti

Talabani'nin beyin ölümü gerçekleşti

Irak’ın yarı resmi El-Irakiye televizyonunun iddiasına göre, Cumhurbaşkanı Talabani'nin beyin ölümü gerçekleşti.

Talabani'nin beyin ölümü gerçekleşti
16px
24px
18.12.2012 15:31
ABONE OLgoogle

Geçirdiği beyin kanaması sonrası felç olan ardından beyin ölümü gerçekleşen Talabani doktorları tarafından makineye bağlı yaşatılmaya çalışılıyor.

Irak Cumhurbaşkanlığı konutundan yapılan açıklamada ise Celal Talabani'nin vefat etmediği fakat durumunun kritik olduğu açıklandı.

Talabani'nin ofisinden yapılan açıklamada da ölüm iddiası yalanlandı. Durumunun stabil olduğu bildirildi.

Talabani’nin tedavisinin, Sağlık Bakanlığı’ndaki sağlık merkezinde sürdüğü belirtildi.

Bu arada, Cumhurbaşkanlığı’ndan bu sabah yapılan yazılı açıklamada, bitkinlik ve yorgunluktan kaynaklanan sağlık sıkıntısı sebebiyle Talabani’nin dün akşam Bağdat’ta bir hastaneye nakledildiği ve uzman doktorlardan oluşan bir sağlık heyetinin Talabani’yle ilgilendiği ifade edildi.

Talabani, son günlerde ülkede yaşanan siyasi kriz ve ülkenin diğer meseleleriyle ilgili Iraklı yetkililerle çok sayıda görüşmelerde bulunmuştu. Talabani, görüşmelerin sonuncusunu Başbakan Nuri Maliki’yle dün akşam yapmış ve görüşmede ülkenin içinde bulunduğu siyasi kriz ve krizden çıkmanın yollarını ele almıştı.

Talabani, Almanya’da 3 ay tedavi gördükten sonra geçen Eylül ayında Irak’a geri dönmüştü.

DURUMU KRİTİK AMA...

Talabani için son yapılan açıklamada, Irak Devlet Başkanı'na inme geldiği ve durumunun kritik olduğu belirtildi. Talabani'nin vücut fonksiyonlarının normal olduğu ve stabil vaziyette bulunduğuna dikkat çekildi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde