Taksim'e ilk kazma vuruldu

Taksim'e ilk kazma vuruldu

Taksim'i 'yayalaştıracak' olan altgeçit projesi için ilk kazma vuruldu.

Taksim'e ilk kazma vuruldu
16px
24px
30.10.2012 14:49
ABONE OLgoogle

Taksim’de Tarlabaşı Caddesi'ne çıkan Zambak Sokak ve Cumhuriyet Caddesi'ndeki Divan Otel'in önü kapatıldı, altyapı çalışması için kazılmaya başlandı.

Radikal'den Elif İnce'nin haberine göre İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Taksim'e yapılacak tünel için ilk kazmayı dün vurdu. Çalışmalar tünelin yeraltına gireceği iki noktada başlatıldı:

Tarlabaşı Caddesi'ne bağlanan Zambak Sokak'ta taşlar sökülerek sokağın altından geçen elektrik, gaz ve kanalizasyon borularının yerleri değiştiriliyor. Tünelin yeraltına dalacağı ikinci nokta ise Cumhuriyet Caddesi'nde Divan Otel'in önü. Burası da şu an İBB tarafından bariyerlerle kapatılarak kazı çalışmasına hazırlanıyor.

10 GÜN İÇİNDE TARLABAŞI TÜNEL KAZASI BAŞLAYACAK

Sokakta çalışan işçiler en geç 10 gün içinde altyapı çalışmasının tamamlanacağını ve Tarlabaşı Caddesi'nde tünel kazısına başlanacağını söyledi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi 'nden daha önce alınan bilgilere göre tünel, Tarlabaşı-Harbiye yönünde 400 metre, Harbiye-Tarlabaşı yönünde 320 metre uzunluğunda olacak. Yeraltı tünelini ihaleyi 51 milyon 555 bin 370 TL'lik teklifle alan Kalyon İnşaat yapacak, proje kapsamında Taksim'e toplam 14 bin 315 fore kazık çakılacak. En geç bir yıl içinde tamamlanması planlanan inşaat sırasında Taksim Meydanı kısmen trafiğe kapatılacak.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde