Taksim'deki Sofitel’in yatırımcısı kim?

Taksim'deki Sofitel’in yatırımcısı kim?

Fransız dünya devi Accor Grubu 2005’te Türkiye’ye yatırım kararı almıştı. O tarihte Akfen Holing ile el sıkıştılar. İki grubun evliliği bugüne kadar gayet başarılı bir şekilde yürüdü. Accor, Türkiye’de Ibis, Mercure, Swiss, Raffles ve Fairmont Quasar markaları ile oteller açıyor.

Taksim'deki Sofitel’in yatırımcısı kim?
16px
24px
25.10.2019 15:03
ABONE OLgoogle

Accor Grubu ile ilgili en son haberi yaz sonunda sayfalarımızda yer vermiştik. Haberde Türkiye’ye yepyeni bir markayı getireceğini yazmıştık. Yeni otelin Taksim’e Sofitel markasıyla geleceğini yazmıştık.

Sofitel tüm dünyada şehirlerin kalbindeki otel olarak biliniyor. Taksim meydanının en güzel noktalarından birinde konumlanacak olan Sofitel Türkiye’nin çok iddialı bir proje olacağı konuşuluyor. İşte bu haberimizle ilgili yeni bilgilere ulaştık.

Sofitel’in yatırımcısının Tuna Mobilya’nın sahipleri olduğunu öğrendik. Tuna Grup Başkan Yardımcısı Nuri Tuna bir dönem Fenerbahçe Kulübü’nde de yöneticilik yapmıştı. Taksim’in yeni ve en lüks oteli Sofitel’le ilgili ilginç bir bilgiye daha ulaştık.

Öğrendiğimize göre Tuna Mobilya’nın sahipleri otelin giriş katına mobilya showroom’u açmak istemişler. Ancak Accor Grubu bu talebi geri çevirmiş. Aslında Accor yönetimi otel içindeki bu projeye izin vermemiş demek daha doğru olur.

Turizm sektöründeki bu ilk yatırımımız

Tuna Yönetim Kurulu Başkanı Turan Tuna imza töreninde yaptığı konuşmada, ofis, ev mobilyaları ve inşaat sektörlerinde yarım asrı aşan bir deneyime sahip olduklarını belirterek, “50 yılı bulan geçmişimizle, yerli ve milli değer üretmek ve Türkiye’nin global açılımını desteklemek üzere faaliyet gösteriyoruz.

Bu süreçte edindiğimiz deneyimi, ülke ekonomimiz için büyük önem taşıyan turizm sektöründe, yatırımını ve inşaatını üstlendiğimiz Sofitel İstanbul Taksim Oteli ile devam ettiriyoruz. Turizm sektöründeki bu ilk yatırımımızda, yanımızda dünyaca ünlü Accor Grubu’nun ve Sofitel markasının bulunmasından mutluluk duyuyoruz” dedi.

Uluslararası yatırımcılar açısından Türkiye, çok önemli fırsatlar sunuyor 

Accor, Yeni Doğu Avrupa Operasyon Direktörü Alexis Delaroff, Türkiye'ye duydukları güvenle büyüme hamlesi başlattıklarını belirterek, “Uluslararası yatırımcılar açısından Türkiye, çok önemli fırsatlar sunuyor. Biz de Türkiye’de olmaktan dolayı mutluyuz.

Şu anda Türkiye’de 55 olan otel sayımızı, önemli bir atılımla 2023 yılına kadar 99 otele ulaştırmayı hedefliyoruz.  Fransız yaşam tarzını sade ve modern bir lüks hissiyle harmanlayan Sofitel ile Türkiye’ye gelen nitelikli turist sayısının artmasını da sağlayacağımıza inanıyoruz” diye konuştu.

1960’lı yıllarda Fransa’da ilk Sofitel açıldığında şıklık ve modernliğin simgesi olarak lanse edilmiş.

Sofitel zinciri aynı zamanda mutfağıyla da öne çıkan bir marka. Accor Türkiye, restoranlarıyla da öne çıkmayı planlıyormuş. Turizmciler, Accor Grubu’nun bu lüks markasını getirmesini Türkiye’ye olan güveni olarak yorumluyor.

Para Dergisi

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde