Taksim'de patlama: İşte ilk görüntüler

Taksim'de patlama: İşte ilk görüntüler

Taksim Meydanı'ndaki polis noktasında meydana gelen patlamada aralarında çevik kuvvet polislerinin de bulunduğu çok sayıda kişi yaralandı.

Taksim'de patlama: İşte ilk görüntüler
16px
24px
31.10.2010 11:21
ABONE OLgoogle

Olay, saat 10.30 sıralarında Cumhuriyet Anıtı'nın yan tarafındaki polis noktasında meydana geldi. Patlamada çok sayıda çevik kuvvet polisiyle vatandaş yaralandı.

Olay yerine çok sayıda ambulans ve polis ekibi sevk edilirken, patlamanın meydana geldiği noktada parçalanmış bir kadın cesedi bulundu. Patlamayla birlikte polis Taksim Meydanı'nı adeta ablukaya aldı. Bir polis helikopteri meydanı havadan kontrol etti.

Patlamada yaralanan çevik kuvvet polisleri ve vatandaşlar ambulanslarla çevredeki hastanelere kaldırıldı. Patlamaya canlı bombanın neden olduğu öne sürüldü.

Taksim'de 2'si ağır, 15 yaralı var
 
   
İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, patlamanın ardından, Taksim'e geldi. Çapkın, saldırıda; 2'si ağır, 15 yaralı bulunduğunu söyledi.

İKİNCİ BOMBA ŞÜPHESİ

Polis ekipleri ikinci bir saldırı ihtimaline karşı bölgeyi güvenlik çemberine alırken, meydana çıkan tüm yollar kapatıldı.

İSTANBUL'DA KIRMIZI ALARM

Patlamanın ardından çevrede geniş güvenlik önlemi alan polis, Vatan Caddesi’ndeki 29 Ekim törenleri için de kırmız alarm verdi.

TARİHİ DİKKAT ÇEKTİ

Patlamanın PKK’nın daha önce açıkladığı "eylemsizlik" kararının bittiği güne denk gelmesi ise dikkat çekti.

YARALILAR HASTANELERDE

Taksim Meydanı’ndaki patlamanın ardından olay yerinde bir ceset bulunurken, yaralılar çevredeki hastanelere kaldırıldı.

Taksim Meydanı’nda bekleyen çevik kuvvet polislerinin bulunduğu noktada saat 10.30 sıralarında meydana gelen patlamanın ardından polislerin de aralarında bulunduğu yaklaşık 15 yaralı, çeşitli hastanelere kaldırıldı.

Taksim İlk Yardım Hastanesinde 10, Şişli Etfal Hastanesinde ise 3 kişinin tedavi altına alındığı bildirildi.

Olay yerinde bulunan cesedin üzeri gazeteyle örtülürken, çevrede geniş güvenlik önlemi alındı.

Cesedin vatandaşlara mı yoksa saldırıyı gerçekleştiren kişiye mi ait olduğu araştırılıyor.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde