Taksim Meydanı'nda ikinci bomba imha edildi

Taksim Meydanı'nda ikinci bomba imha edildi

Gazete ile örtülen ceset parçalarının yanında, bir de piknik tüpü bulunduğu görüldü.

Taksim Meydanı'nda ikinci bomba imha edildi
16px
24px
31.10.2010 12:02
ABONE OLgoogle

İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, canlı bombanın Taksim Meydanı'ndaki saldırı öncesinde polis noktasına yakın bir noktaya bomba bıraktığını, bulunan bombanın imha edildiğini açıkladı.

Hüseyin Çapkın, yaralı polis memurlarının bir kısmının kaldırıldığı Şişli Etfal Hastanesi'ne geldi. Hastane yetkililerinden yaralı polis memurlarının durumuna ilişkin bilgi alan Çapkın, hastane çıkışında basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Çapkın, saldırıda 11'i sivil ve 11'i polis memuru olmak üzere 22 kişinin yaralandığını açıkladı. Çapkın, yaralı vatandaşlardan birinin emekli polis memuru olduğunu söyledi. Şişli Etfal Hastanesi'nde yaralı 2 polis memurunun bulunduğunu söyleyen Çapkın, saldırıyı bir erkek canlı bombanın gerçekleştirdiğini açıkladı. Çapkın, canlı bombanın saldırı öncesinde polis noktasına yakın bir yere de bomba bıraktığını, bulunan bombanın imha edildiğini söyledi.


Patlamada intihar bombacısı öldü 
 
 Taksim Meydanı'nda bu sabah Çevik Kuvvet Polisine bombalı saldırıda bulunan kadın eylemcinin öldüğü öğrenildi.

Bombacının polise fazla yaklaşmadan patlamanın gerçekleştiği belirtildi. 
 
İntihar bombacısı polise saldırdı

 
Taksim Meydanı'ndaki polis noktasında meydana gelen patlamada aralarında çevik kuvvet polislerinin de bulunduğu çok sayıda kişi yaralandı.

Olay, saat 10.30 sıralarında Cumhuriyet Anıtı'nın yan tarafındaki polis noktasında meydana geldi. Patlamada çok sayıda çevik kuvvet polisiyle vatandaş yaralandı.

Olay yerine çok sayıda ambulans ve polis ekibi sevk edilirken, patlamanın meydana geldiği noktada parçalanmış bir erkek cesedi bulundu. Patlamayla birlikte polis Taksim Meydanı'nı adeta ablukaya aldı. Bir polis helikopteri meydanı havadan kontrol etti. Patlamada yaralanan çevik kuvvet polisleri ve vatandaşlar ambulanslarla çevredeki hastanelere kaldırıldı. Patlamaya canlı bombanın neden olduğu öne sürüldü.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde