Taksicilerden İmamoğlu'na tehdit: Anında İstanbul'u kilitleriz

Taksicilerden İmamoğlu'na tehdit: Anında İstanbul'u kilitleriz

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun açıkladığı '5 bin yeni taksi' projesinin ardından taksi sahiplerinden uyarı geldi: Anında İstanbul'u kilitleriz

Taksicilerden İmamoğlu'na tehdit: Anında İstanbul'u kilitleriz
16px
24px
16.06.2020 13:06
ABONE OLgoogle

İBB Bakanı Ekrem İmamoğlu'nun belediye olarak 5 bin taksiyi kiraya vereceklerini açıklamasının ardından taksi plaka fiyatları düştü. Cuma gününden önce 2 milyon 200 bin TL civarında olan plaka fiyatları bugün 2 milyon TL dolayına indi.

Galericiler kararın gözden geçirilmesini istiyor

İstanbul'da taksi plaka satışlarının yapıldığı Bağcılar Oto Center'daki galericiler, kararın kendileri için sürpriz olduğunu söyledi. Galericiler piyasada bir kargaşa yaşandığını belirterek, kararın gözden geçirilmesi çağrısında bulundu. 

Oto Center'de plaka alım-satımı yapan bir firma sahibi Gürsoy Atlı, İBB'nin taksi kararına tepki göstererek şunları söyledi:

'Esnaf eski esnaf değil, anında İstanbul'u kilitler' 

"Kararı daha yeni duyduk. Piyasa tedirgin oldu. 8 ay önce 'plaka vereceğim, ihale yapacağım' dendi, şimdi kiralığa dönüldü. Piyasada bir kargaşa oluştu. Taksi esnafı ve taksi plaka sahibi olarak buna tepkiliyiz. Başkanın bunu tekrar gözden geçirmesini isteriz. Şimdi 5 bin taksi dediği an önü açılmış oluyor. Yarın 20 bin mi olur? Yarın için önü açılmış oluyor bunun. Sektörde bir yanlışlık varsa, eksiklik varsa esnafla oturup konuşulur. Taksi plakaları 2 milyon 200 bin civarındaydı. Bir açıklamayla 2 milyon civarına indi. Esnaf 'acaba plakama bir şey olur mu' diye tedirgin oluyor. Belediyenin işi değil bu. Belediye şehirde eksik varsa ne yapmalı? Ulaşım sektöründe bir mahallede eksik varsa oraya araç yollamalı, hat kurmalı. Takside de eksiklik varsa araştırmalar yapılmalı ve rapor hazırlanmalı. Verdiğini de kabul etsek esnaf yürütmeyi durdurur. Yani şu an her şey hazırlansa da esnaf bunun yürütmesini durdurur. Esnaf eski esnaf değil. Anında İstanbul'u kilitler. Kimse plakasını satmasın."

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde