Tahincioğlu: Konutta fiyat artışları kaçınılmaz, uygun yerleri kaçırmayın

Tahincioğlu: Konutta fiyat artışları kaçınılmaz, uygun yerleri kaçırmayın

Tahincioğlu Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Tahincioğlu, gayrimenkulle ilgili önemli açıklamalarda bulundu...

Tahincioğlu: Konutta fiyat artışları kaçınılmaz, uygun yerleri kaçırmayın
16px
24px
29.09.2015 12:58
ABONE OLgoogle
Gayrimenkul sektörünün önde gelen isimlerinden Tahincioğlu imzası ile İstanbul’un parlayan yıldızı Başakşehir’de hayata geçirilen Nidapark Başakşehir projesinde satışlar başladı.

Alışveriş caddesi, parkları ve sosyal alanlarının yanı sıra mimarisi kadar hayalleri süsleyecek zevkli iç tasarımlarıyla öne çıkan Nidapark Başakşehir, mülk sahiplerine aile sıcaklığında bir yaşam alanı sunuyor. Daire fiyatlarının KDV dahil 459.000 TL’den başladığı Nidapark Başakşehir projesinin Ekim 2017 tarihinde teslim edilmesi planlanıyor. 

Tahincioğlu Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Tahincioğlu, “3 sene içinde projelerimizin satış miktarı 10 milyar lirayı aşacak. 10 milyar lira 5 projemiz için geçerli. Bu tutar bizim önemimize işaret ediyor. Şu an Nidapark Başakşehir için de 350 milyon lira yatırım öngörüyoruz. Bu gibi projeler artarak devam edecektir.” dedi.

Nidapark Başakşehir’in ilgi göreceğini vurgulayan Tahincioğlu, daire ve dükkanların prim yapacağını ancak oran veremeyeceğini kaydetti.

“FAİZ ARTIŞI MALİYET OLARAK DÖNÜYOR”

Gazetecilerin “Projeden ne kadar gelir elde etmeyi planlıyorsunuz?” sorusuna Tahincioğlu, “400 milyon lira gelir elde etmeyi planlıyoruz.” cevabını verdi.

“Sektörde durum nedir? Konutta kredi faiz oranının artışı ne gibi bir tablo ortaya koyuyor?” sorularına ise Özcan Tahincioğlu, şu karşılığı verdi:

“Tabii ipotekli konut satış oranları faiz oranlarına bağlı. 2015 Ağustos ayı itibari ile son 12 senede konut satışları yüzde 6,5 arttı. Ama faize uyumlu ipotekli satışlar yüzde 1,9 arttı. Diğer satışlar yüzde 8,8 arttı. Bu da bize işaret ediyor ki faiz oranlarının artışı ipotekli satışın artışını engelliyor. Yani Türkiye’de konut talebi senede 1 milyon. Bunun 600 bini yeni. Tabii konut satışlarında tek dinamik faiz oranları değil. Ama faiz oranları yüzde 1’i aştığında bunun yankılarını net görüyoruz. Bu da maliyet olarak dönüyor.”

Tahincioğlu, ayrıca faiz, kur ve arsa bedellerinin sektörün kar oranını geriye çektiğini anlattı. Küçük oyuncuların sektörden çekilebileceğinden söz etti.

“SATIŞ FİYATLARI ARTACAK, TL İLE OLAN YERLERİ KAÇIRMAYIN"

“Kurun fiyatlarda karşılığı ne olacak?” sorusunun ardından da Tahincioğlu, şunları dile getirdi:

“Orta vadede satış fiyatları artacak. Ben fiyatlarda artış olmamasını imkân dâhilinde görmüyorum. Çünkü üretici firmalar, bu durumu bir müddet taşır. Bir müddet kardan yiyebilir. Ama dolar türünden maliyet artışı önemli oranda. Onun için bunun 1 senede fiyatlarda karşılığı olacak. Fiyat artışları kaçınılmaz. Lakin bir hakikat var, şu an lira türünden olan, makul fiyatlı yerlerin orta vadede yatırımcılara gelir getireceği kanısındayım.”

Tahincioğlu Gayrimenkul Genel Müdürü Alpaslan Çalım ise Nidapark Başakşehir ile ilgili detayları paylaştı. Çalım’ın açıklamalarına göre projede 2+1, 3+1, 4+1 374 daire var. Projede 88-314 metrekare dairelere ilave 48 ticari ünite bulunuyor. Satışlarda 120 aya dek kredi seçeneklerinden yararlanmak mümkün.

2017 Ekim ayında maliklerine sunulacak Nidapark Başakşehir’de tematik bahçeler, yürüyüş parkurları, çocuk parkları, sosyal alanlar da yer alıyor.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde