Taciz iddiası, Hava-İş Sendikası’nı karıştırdı

Taciz iddiası, Hava-İş Sendikası’nı karıştırdı

Türk-İş’e bağlı Hava-İş Sendikası’nın bir yöneticisinin, sendika çalışanı bir kadına yönelik taciz iddiası, 16 bin üyeli örgütü karıştırdı.

Taciz iddiası, Hava-İş Sendikası’nı karıştırdı
16px
24px
05.01.2011 09:04
ABONE OLgoogle

Sendikada yaşanan gelişmelerden rahatsızlık duyan ve olağanüstü genel kurul için harekete geçen delegeler, 100 imza sayısına ulaştı. Taciz iddialarını değerlendiren Hava-İş Sendikası Genel Başkanı Atilay Ayçin, “Bu tür söylentileri çıkaranlar ‘Çamur at izi kalsın’ yöntemini kullanıyorlar” diye konuştu.

Sendikada demokratik işleyişin yok olduğunu, işçilere, yönetimde söz verilmediğini ve gelecek toplu iş sözleşmesi sürecinden kuşku duymaya başladıklarını savunan “Gökkuşağı hareketi” temsilcileri, olağanüstü genel kurul için girişim başlattı.

Mevcut sendika yönetiminin, 2009 yılı genel kurulu sonrasında oluşan ekipte, “Taciz olayına karışan yöneticinin, yönetimde aktif rol almayacağı” sözü vermesine karşın, taciz olayında adı geçen kişinin, yönetimde yeniden yer bulmasını eleştiren Gökkuşağı Hareketi’nin sözcülerinden Kaptan Pilot Bahadır Altan, adı taciz olayına karışmış bir kişinin yaklaşık 50 yıllık bir geçmişi olan Hava-İş’te görev almasının yüz kızartıcı bir durum olduğunu söyledi.

Özcan Yaşar/Cumhuriyet

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde