TVF’de ilginç ‘bağımsız denetim’ bağları

TVF’de ilginç ‘bağımsız denetim’ bağları

Türkiye Varlık Fonu’nun (TVF) 2017 bağımsız denetimini Baker Tilly Güreli Yeminli Mali Müşavirlik yapacak.

TVF’de ilginç ‘bağımsız denetim’ bağları
16px
24px
14.01.2018 10:00
ABONE OLgoogle

Çiğdem Toker'in köşe yazısından alıntı

Türkiye Varlık Fonu’nun (TVF) 2017 bağımsız denetimini Baker Tilly Güreli Yeminli Mali Müşavirlik yapacak. Ticaret Sicili’nde geçen adıyla Güreli’nin denetleyeceği TVF; 40 milyar dolarlık kamu sermayeli şirket/banka portföyünü elinde tutuyor.

TVF’nin Sayıştay denetimi dışında tutulması; “bağımsız denetim”in görevi, daha önemli ve ağır sorumluluğa dönüştürecektir. OHAL rejiminin sağladığı kudretle bir gecede devredilmiş kamu şirketlerini yöneten bir şirketin, bir başka özel şirket tarafından denetlenmesi gibi kendi yönetim pratiğimizde benzeri olmayan bir süreçten söz ediyoruz.

Güreli, sektörde deneyim ve birikimiyle, bilinirliği yüksek bir marka. Yönetim Kurulu Başkanı avukat Hüsnü Güreli, aynı zamanda Türkiye Futbol Federasyonu Başkanvekili, icra kurulu üyesi. Camiada Beşiktaş’ı halka arza hazırlayan isim olarak da tanınıyor.

TOGEMDER destekçisi Cuma günkü “Varlık Fonu’nun denetim”i yazım üzerine bir okuyucumdan mesaj aldım. Adı bende saklı okurum, daha önce Rıza Sarraf avukatlarının New York mahkemesine sunduğu belgeye dayanarak yazdığım yazıyı hatırlatıyor. O yazımda, Sarraf’ın TOGEMDER’e (Toplumsal Gelişim Merkezi Eğitim ve Sosyal Dayanışma Derneği) yaptığı açıklanan 4.6 milyon dolarlık bağışı ve nereye harcandığını sormuştum. Okurum TOGEMDER’in yöneticileri ve destekçilerine bir daha göz atmamı rica ediyordu.

Dernek sitesindeki destekçiler arasında “Asuman- Hüsnü Güreli” çifti de yer alıyor. Asuman Güreli yanı sıra derneğin önceki dönem yönetiminde sayman olarak da görev yapmış. “Ne var bunda?” diyebilirsiniz.

Gazeteciliğin bir işlevi de toplumsal hafızaya arada bir hatırlatma katkısı sunmaktır diyelim.

Cumhuriyet

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde