TVF Başkanvekili Karadağ: 'Babayiğit fund' kuralım

TVF Başkanvekili Karadağ: 'Babayiğit fund' kuralım

Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Varlık Fonu (TVF) Başkan Vekili Himmet Karadağ, yerli otomobilinin finansması için ön planda olmak istediklerini söylerken 'Babayiğit fund' kurma önerisinde bulundu.

TVF Başkanvekili Karadağ: 'Babayiğit fund' kuralım
16px
24px
13.12.2017 12:01
ABONE OLgoogle

TVF olarak, yerli otomobil projesinin finansmanında yer almayı da istediklerini vurgulayan Karadağ, "TVF tarafında görev verilirse finansmanda yer almak istiyoruz. Babayiğit fund (fon) kuralım. Bilim ve Sanayi Bakanı'na söyledik, bize görev düşerse hemen fon kurarız. Babayiğit fund kurarsak katılma belgeleri kapış kapış gider… Stratejisini konuştuk, görev verilmedi. Bana denirse 1 milyar dolar fon lazım, hemen çıkarırız…" dedi.

Karadağ, ayrıca fonun stratejik planının Başbakanlık'a sunulduğunu, plan doğrultusunda fon bünyesindeki varlıkların değerini yükseltmeye odaklanacaklarını söyledi. 

Karadağ, "TVF'ye iki lisans devredildi. Milli Piyango ve Türkiye Jokey Kulübü'nün değerleme çalışmaları taslak olarak yapıldı. Doğru şekilde yönetildiğinde ikisinden 1 milyar lira üzeri yıllık likit kazanabiliyoruz. Diğer şirketler de profesyonel şekilde yönetilerek mevcut portföyümüzün değeri iki katına çıkarılabilir" diye konuştu.

'KAPI KAPI DOLAŞMIYORUZ'

Uluslararası işbirlikleri için görüşmeler yürüttüklerini belirten Karadağ, "Uluslararası yatırım bankaları ile görüşüyoruz ama kapı kapı dolaşıp Varlık Fonu için kredi arıyor değiliz. ICBC ile görüşüyoruz. Aynı şekilde Temasek ve Rusya Doğrudan Yatırım Fonu ile görüşüyoruz" dedi.

Uluslararası kurumsal yatırımcıların ilgisini çekmek ve büyük projelere kaynak yaratmak amacıyla geçen yıl ağustos ayında kurulan TVF'ye çeşitli banka ve şirketlerdeki kamu hisseleri, bazı KİT'ler ile at yarışları ve şans oyunlarına dair lisanslar 49 yıllığına devredilmişti. TVF'ye devredilen şirketler arasında Ziraat Bankası, BOTAŞ, TPAO, PTT, Borsa İstanbul, Türksat ve Türk Telekom'un sermayelerinde bulunan Hazine hisselerinin yanı sıra THY ve Halkbank'taki Özelleştirme İdaresi hisseleri bulunuyor.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde