TUSKON üyesi binalarda polis arama yapıyor

TUSKON üyesi binalarda polis arama yapıyor

Başsavcılığın talimatıyla TUSKON ve bağlı federasyonların Ankara'daki binalarında arama yapılıyor.

TUSKON üyesi binalarda polis arama yapıyor
16px
24px
06.11.2015 14:30
ABONE OLgoogle
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) ve bağlı federasyonların başkentteki binalarında arama yapılıyor.   

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı üzerine, 'makul şüphe' gerekçesiyle Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu'na (TUSKON) bağlı Ankara'daki bazı derneklerde arama yapılıyor. Öte yandan TUSKON'dan, aramayla ilgili açıklama yapıldı, "Konfederasyonumuz binasında herhangi bir polis araması yapılmamaktadır" denildi.

"Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması" soruşturması kapsamında TUSKON ve bağlı federasyonlara ait binalarda arama başlatıldı. Aramanın Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Bürosu’nun talimatı ile yapıldığı öğrenildi. Ayrıca dosyada kısıtlılık kararı olduğu kaydedildi. Arama TUSKON'a bağlı federasyonlardan ANKSİAD, ANFED ve HÜRSİAD binalarında yapılıyor. Uluslararası haber ajansı Reuters'da TUSKON'daki polis aramasını dünyaya duyurdu.

Türkiye işadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON), 2005 yılında İstanbul′da kurulan ve ülke çapında yayılmış bölgesel iş dünyası federasyonlarının oluşturduğu bir sivil toplum kuruluşu. TUSKON, 150 işadamı derneği bünyesinde faaliyet gösteren 12000 işadamını temsil ediyor.

TUSKON ise üyeleri olan Ankara merkezli Anadolu Sanayici ve İşadamları Federasyonu ve bu federasyona üye bazı derneklerde mahkeme kararı gereği kolluk kuvvetlerinin arama yaptığını, ancak bu durumun merkez binasında polis araması yapılmış gibi algılandığını, oysa böyle bir durumun söz konusu olmadığını açıkladı.

MAHKEME KARARI YOK

TUSKON'dan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Muhtelif internet sitelerinde konfederasyonumuza polis baskını olduğuna yönelik çıkan haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Konfederasyonumuz binasında her hangi bir polis araması yapılmamakta ve buna yönelik tarafımıza ulaşmış herhangi bir mahkeme kararı da bulunmamaktadır.



MAHKEME KARARI GEREĞİ ARAMA

Bugün içerisinde konfederasyonumuzun üyesi Ankara merkezli Anadolu Sanayici ve İşadamları Federasyonu ve bu federasyona üye bazı derneklerde mahkeme kararı gereği kolluk kuvvetlerinin arama yaptığı öğrenilmiştir. Konfederasyonumuzun Ankara’da herhangi bir merkez ya da binası bulunmamaktadır. Gerçekleştirilen söz konusu polis baskınlarının konfederasyonumuz merkezinde yapıldığı şeklinde servis edilen haberler doğru değildir."

Türkiye işadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu, 2005 yılında İstanbul′da kurulan ve ülke çapında yayılmış bölgesel iş dünyası federasyonlarının oluşturduğu bir sivil toplum kuruluşu TUSKON, 150 işadamı derneği bünyesinde faaliyet gösteren 12000 işadamını temsil ediyor.

140 ÜLKEDE FAALİYET GÖSTERİYOR

Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON), 7 üye federasyon, 211 üye işadamları derneği ve Türkiye'nin her yerinden 55.000 girişimciyi temsil eden, çatı sivil toplum kuruluşu. 2005 yılında kurulan TUSKON'un; Brüksel, Washington DC, Moskova, Pekin ve Addis Ababa'da temsilcilik ofisleri ile 140 ülkede partner kuruluşları bulunuyor.

REUTERS BÖYLE DUYURDU

İngiliz Reuters haber ajansı, TUSKON'a bağlı derneklere yönelik baskınları okuyucularına duyurdu. Haberde, AK Parti'nin pazar günü yüzde 49,5 oy alarak seçimden tek parti olarak çıktığı hatırlatıldı. AK Parti'nin seçim kampanyası boyunca ‘istikrar' vurgusu yaptığını kaydeden Reuters, ancak muhaliflerin, artan otoriterlikten endişeli olduğunu vurguladı.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde