TUSKON'a darbe: Mahkemeye rağmen arazisi ihaleyle satılıyor

TUSKON'a darbe: Mahkemeye rağmen arazisi ihaleyle satılıyor

TUSKON, yürütmeyi durdurma kararına rağmen kendisine tahsis edilen arazinin ihaleye çıkarılmasına tepki gösterdi.

TUSKON'a darbe: Mahkemeye rağmen arazisi ihaleyle satılıyor
16px
24px
27.10.2014 12:20
ABONE OLgoogle
Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON), yürütmeyi durdurma kararına rağmen kendisine tahsis edilen arazinin ihaleye çıkarılmasına tepki gösterdi.

Konfederasyondan konuyla ilgili yapılan açıklamada şöyle denildi:

Maliye Bakanlığı’nın ihalesi sonrasında, İstanbul İli Bahçelievler İlçesi Yenibosna Mahallesi 1542 ada ve 37 parseldeki kamu arazisinin Konfederasyonumuz’a tahsisi, haksız şekilde ön izin süresi uzatılmayarak iptal edilmeye çalışılmıştı. Bu hukuksuzluk yargıya taşınmış ve iptal kararının yürütmesi durdurulmuştur.
 
Ancak mevcut yargı kararına rağmen, söz konusu kamu arazisi bugün saat 14:25’de Emlak GYO tarafından ihaleye çıkarılacaktır.
 
Maalesef ülkemizde her geçen gün hukukun çiğnendiğine, mahkeme kararlarının uygulanmadığına ve demokrasinin temel prensiplerinin kamu gücünü elinde bulunduranlar tarafından yok edildiğini görüyoruz.
 
Bugün Emlak GYO’ya tebliğ edilecek olan yürütmeyi durdurma kararına rağmen, yapılmak istenen hukuksuzluğa karışacak tüm kamu kurumları, kamu görevlileri ve üçüncü kişilere karşı bütün yasal haklarımızı arayacağımızı kamuoyu ile paylaşmak isteriz.
 
TUSKON
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde