TUSKON: Lüks otelleri de kapatalım

TUSKON: Lüks otelleri de kapatalım

Üyelerinin bine yakını dershanecilerden oluşan TUSKON’un Başkanı Rızanur Meral,'den ilginç teklif geldi...

TUSKON: Lüks otelleri de kapatalım
16px
24px
20.11.2013 08:23
ABONE OLgoogle

Üyelerinin bine yakını dershanecilerden oluşan TUSKON’un Başkanı Rızanur Meral, ‘Teknik olarak ikna olduğumuz bir gerekçe yok’ diyerek, vergi ödeyen teşebbüsler olarak nitelendirdiği dershanelerin kapatılmasına karşı olduklarını söyledi

Günlerdir kamuoyunun gündeminde olan dershanelerin kapatılması tartışmasına Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) da katıldı. TUSKON Başkanı Rızanur Meral, “Dershanelerin kapatılmasınının hiçbir teknik gerekçesi yok” dedi.

 Meral, “Dershaneler özel okula dönüştürülecek deniyor. Bu okulların yıllık ücretleri 30 bin TL’ye ulaşıyor. Düşük gelirli kesimin, çocuğu üniversiteye girsin diye elinden gelen tek şey dershaneye göndermek. Dershaneler kapatılırsa bu şans ellerinden alınacak. Üniversitelere girişler çok ciddi oranda düşecek” diye konuştu.

 Üniversite sınavına girmeden önce kendisinin de dershaneye gittiğini belirten Meral, “Ben Ankara’da dershaneye gittim. Gitmeseydim ODTÜ’yü kazanamazdım” dedi.

 Dershanelerle gençlere fırsat eşitliği verildiğini ifade eden Meral, “Bu fırsat ellerinden alınmış olacak. İmam Hatip’te okuyanlar da dershane desteği alıyorlar. Kapanırsa bu desteği alamayacaklar” diye anlattı.

‘Sıkıntılara yol açar’

Dershanelerin vergi ödeyen teşebbüsler olduğunu vurgulayan Meral, şöyle devam etti: “Düşük gelirli kesimin çocuğunu dershaneye gönderemediği söyleniyor. Aynı şekilde halkın büyük çoğunluğu lüks otellere de gidemiyor. O zaman otelleri de kapatalım. Otomobil tamircilerini de kapatalım, otomobiller arızalanmasın. Biz bu adımın fırsat eşitliği getireceğine dair ikna olmadık. Teknik olarak ikna olduğumuz bir gerekçe yok.”

‘TUSKON’un bine yakın dershane üyesi var’

TUSKON’un bine yakın dershane üyesi bulunduğunu belirten Meral, şöyle konuştu: “Şu anda Türkiye’de 4 bin dershane bulunuyor. Bunların içinde bizim üyelerimizin oranı yüzde 24. Toplam 4 bin dershanenin 800’ü özel okul olacak deniyor. Zaten özel okullarda kontenjan boşluğu var. Bu sektöre 800 okul daha ekleyemezsin.”

Eylem Türk/Milliyet

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde