TUSKON Başkanı'nı ayakta alkışlayan işadamlarına gözaltı kararı

TUSKON Başkanı'nı ayakta alkışlayan işadamlarına gözaltı kararı

TUSKON'un 5'inci Genel Kurulu toplantısında Başkan Rıza Nur Meral'in Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı tehdit eden konuşmasını çılgınca alkışlayan işadamları hakkında gözaltı kararı alındı

TUSKON Başkanı'nı ayakta alkışlayan işadamlarına gözaltı kararı
16px
24px
22.08.2016 05:05
ABONE OLgoogle
TUSKON'un 1 Mart 2014 tarihinde düzenlediği genel kurul toplantısında; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "tehdit edildiği" konuşmayı ayakta alkışlayan işadamlarına gözaltı kararı çıkarıldı. 

İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, TUSKON'un 1 Mart 2014 tarihinde düzenlediği Genel Kurul toplantısını incelemeye aldı. Mali Şube Mürürü Ömer Kumlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tehdit edildiği konuşmayı ayakta alkışlayarak destek veren işadamlarının tek tek tespit edilmesi için özel bir ekip oluşturdu.

TUSKON BAŞKANI CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'I TEHDİT ETMİŞTİ

TUSKON Başkanı Rızanur Meral toplantı sırasında yaptığı konuşmada, "Ama sokakta, otobüste kahvede, medyada, duyup gördüklerimize ve işittiklerimize göre, şuna da inanıyorum ki, yakın gelecekte, kimlerin inlerde yaşadığını, kimlerin saklanacak in arayacağını, kimlerin müsfette, kimlerin asıl olduğunu herkes görecek" dedi.

ÇILGINCA ALKIŞLAYAN İŞADAMLARI TEK TEK TESPİT EDİLDİ

İstanbul Mali Şube Müdürlüğü ekipleri, STV televizyonunda yayınlanan görüntüleri incelemeye aldı. Rızanur Meral'in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı tehdit ettikten sonra ayağa kalkarak, coşkulu bir şekilde dakikalarca alkışlayan, ıslıklayan TUSKON üyesi işadamları tek tek tespit edildi.

O İSİMLERİN BÜYÜK BİR BÖLÜMÜNE GÖZALTI KARARI VERİLDİ

Genel kurul toplansına katılan işadamlarının büyük bir bölümü ve TUSKON Başkanı Rızanur Meral'in de aralarında bulunduğu 187 işadamına gözaltı kararı çıkarıldı. 15 ilde 1000 polisle gerçekleştirilen operasyonda çok sayıda işadamı hakkında gözaltı kararı verilmişti.
Nihat Uludağ/Habertürk
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde