TUSKON Başkanı Rızanur Meral'ın başını yakan konuşma!

TUSKON Başkanı Rızanur Meral'ın başını yakan konuşma!

FETÖ'nün ekonomik yapılanmasına ilişkin soruşturma kapsamında bugün çok sayıda adrese operasyon düzenlendi.

TUSKON Başkanı Rızanur Meral'ın başını yakan konuşma!
16px
24px
18.08.2016 08:11
ABONE OLgoogle
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturmada 187 şüpheli hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. Gözaltı listesinde TUSKON Başkanı Rızanur Meral ile çok sayıda ünlü işadamının olduğu öğrenildi. Rızanur Meral, 2014 yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik "Yakında kimlerin inlerde yaşadığını herkes görecek" sözleriyle gündeme gelmişti.

Fetullah Gülen'e yakınlığıyla bilinen TUSKON'un 2014 yılındaki 5'inci Olağan Seçimli Genel Kurulu'nda TUSKON Başkanı Rızanur Meral'in konuşması gündeme oturmuştu.

Rızanur Meral, o konuşmasında Cumhurbaşkanı Erdoğan ve hükümete gönderme yaparak "Yakında kimin inlerine girilecek göreceğiz" diye konuşmuştu. Çok sayıda işadamının da tehdit konuşmasını dakikalarca ayakta alkışladığı görülmüştü.

DOSYAYA GİRDİ İDDİASI

Gözaltı listesinde bu konuşmayı ayakta alkışlarken görülen ve FETÖ'ye destekle suçlanan çok sayıda işadamının olduğu iddia ediliyor.

Bu görüntülerin de soruşturma dosyasında yer aldığı iddialar arasında.

"KİMLERİN İN ARAYACAĞINI GÖRECEĞİZ" DEMİŞTİ

Meral, o konuşmasında "Oylarınızla yönetime gelenlerin sizleri haşhaşilikle, ur , virüs , kandan beslenen vampirler olmakla suçlamaları çok ağırınıza gidiyor biliyorum. Ama sokakta, otobüste, kahvede, medyada duyup gördüklerimize göre şuna da inanıyorum ki yakın gelecekte kimlerin inlerde yaşadığını, kimlerin saklanacak in arayacağını, kimlerin müsvedde kimlerin asıl olduğunu herkes görecek" demişti.

BU SABAH BÜYÜK OPERASYON DÜZENLENDİ

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) iş dünyası yapılanmasına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında İstanbul merkezli 18 ilde TUSKON ve üye şirketlere operasyon düzenleniyor.

ÜNLÜ İSİMLER GÖZALTI LİSTESİNDE

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'nca yürütülen soruşturma çerçevesinde, TUSKON Başkanı Rızanur Meral, Aydınlı Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Kavurmacı, Eroğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Eroğlu, Güllüoğlu Baklavaları'nın sahipleri Faruk Güllüoğlu ve Nejat Güllüoğlu'nun da aralarında bulunduğu 187 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. 

Bunun üzerine Aydınlı Grup, Eroğlu Holding ve Güllüoğlu Baklavaları'nın da aralarında bulunduğu 204 adreste arama başlatıldı. 

Haklarında gözaltı kararı verilen şüphelilerin bir kısmının TUSKON yönetiminde bulunduğu, bazılarının ise üye olduğu belirtildi. 

Soruşturma kapsamında tüm şüpheliler hakkında, “terör örgütüne üye olmak” ve “terör örgütüne finans sağlamak” suçlarından işlem yapılacağı kaydedildi.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde